Skip to main content

Parempi jää hyllyyn

Tervepä terve. Toimituksen koillisennustamon viikkosateet povataan tässä.
***
Veteen liittyy sekin, että valintamyymälöiden varusteeksi tulisi lisätä vihannestenpesuallas.
Katselin tässä päivänä eräänä maakunnassa, että kauppansa tekevät myös keskellä kesää muoviin pakatut edellisen sadon naposteluporkkanat. Ja kuitenkin samassa hyllyssä olisi nipuissa syötävän suloisia kotimaisia uuden sadon porkkanoita samaan hintaan. Ilmeisesti niitä ei voi välipalaksi ostaa, koska niitä ei saa huuhtaistua missään ennen natustelun aloittamista. Jos se on ainoa este tuoreiden kotimaisten ostolle, niin altaat heti joka kauppaan.
***
Jokakesäinen aihe ovat ihmisten mielestä vääriin paikkoihin levolle käyneet käärmeet. Sunnuntaina erään venekunnan huolenaihe oli veneen penkin alle luikerrellut ja sinne piiloon jäänyt rantakäärmeparka.
Tai mitä tässä paroittelemaan, siellä varjossa on hyvä olla. Näkee maailmaa ja näin. Huolta tuskin kannattaa kantaa; matelija tullee piilostaan, kun nälkä käy ylivoimaiseksi. Kolo, josta mahtui sisään, mahtuu uloskin, ja veneestä poistuminen vesitse tai naruja pitkin ei ole rantsikalle iso temppu.
Vaan eipä sillä. Esimerkiksi käärme puupinossa on käärme puupinossa ja ihmeesti se aina säväyttää, jos mokoman melkein nostaa klapien kanssa puukoriin.
***
Tienpenkkojahan nyt siistitään kovaa kyytiä. Ilmeisesti avoniittoaukea on joidenkin mielestä paremman näköinen juttu kuin sinisenä hehkuva lupiinirivi. Olkoon sitten niin.
Mutta järeät ovat kapineet, moottoritielläkin työtä tehtiin kuusipyöräisen ihmevekottimen kanssa.
Harmi. Perinteisessä miehen ja viikatteen yhdistelmässä olisi ollut kaahareita ajatellen jotain symbolista.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: