Skip to main content

Paperikauppiaan tylsä mieli

Heipähän hei.
Toimituksen lounaiskatveen taloustyöosaston viikkosyynäys tehdään tässä nyt kyllä.
***
Alkaa näet olla niitä aikoja, kun moni voihkii kevätaurinkoa.  Se kun kuulemma paljastaa armotta sen, että siivoukselle olisi aikansa.

Vaan ei siihen toisaalta aurinkoa tarvita, että pistää imurin ujeltamaan. Käytännöllisten lahjojen päälle ymmärtävä anoppi ja seikkailunhaluinen kissa riittävät oikein hyvin.
Imurin kitkuttamiseen johtavat tapahtumat alkavat,  kun kaksikosta ensin mainitulla on kylään tullessaan tuomisina sellaiset suurperhepaketit talous- ja vessapaperia, että kahden hengen taloudessa ne riittävät seuraaviin olympialaisiin asti.
Kun tilasta on aina pulaa, varastoidaan paperipaalit tietty vaatehuoneeseen, josta aukeaa ovi makuukamariin.

Tähän asti on kaikki selvää, paperit ovat jemmassa, vaatehuoneeseen kätketyn paperipaketin muovi on helppo repäistä auki ja aina tarvittaessa käydä hakemassa yksi-kaksi rullaa kyökkiin tai kylppäriin.

No. Herätäänpä sitten yhtenä yönä merkilliseen ääneen.  Kriipskraaps, khahh, khahh, fum fum fum fum fum ja niin edelleen.   
Tätä jatkuu jonkin aikaa.

Valo päälle napsauttamalla selviää loput: kissanpiru on saanut yön hiljaisuudessa kiskottua vaatehuoneesta ei vain yhden,  vaan kolme rullaa talouspaperia.  Kaksi rullista on suolistettu rankaan asti, kolmannen kanssa on vielä taistelemista.  
Siinä jää sinänsä uljaiden metsojen soidin vauhdissa toiseksi kun elikko pyörii rullaan tarrautuneena edestakaisin makuuhuoneen lattiaa.  Yölampun heikossa kajossa näky naurattaa jopa neljältä aamuyöllä: kissa ja rulla ilmestyvät valoon, kierivät pois, palaavat valoon.  Paperisilppu leijuu ilmassa.

Ainoa oikea tapa tässä kohtaa on suhtautua asiaan vanhemman valtiomiehen tyyneydellä: paiskata vaatehuoneen ovi kiinni ja  olettaa että ääni loppuu jahka rulla on varmasti vainaa.
Päätä tyynyyn ja nukkumaan.

Tietysti koko totuus paljastuu vasta aamun valossa ja silmälasit päässä.

Siitä nyt ei sen enempää, kuin että pitää oikein ääneen ihmetellä, miten mielikuvituksettomasti talouspaperiakin markkinoidaan.  Aina vaan se pituus tai palojen lukumäärä on valttina.   Vaan ottakaapa käyttöön tilavuusmitta. Kolmen rullan paperit puolen sentin silppuna peittävät 12 neliön makuuhuoneen lattian siinä kahden tuuman paksuudelta.
Pappilan salia ei tuolla vielä peitä, mutta jos ken haluaa kokeilla montako rullaa siihen vaaditaan niin meiltä kyllä saa työvoimaa lainaksi.  Myös yötyöhön.

***
Semmoisenkin asian kertoi Maaseudun Tulevaisuus, että ihmiskauppa leviää Suomessa.
Kyse on tällä kertaa työhön tulevien kohtelusta. Vanhastaanhan jo tunnetaan maksulliset seuralaispalvelut ja tällaiset.
Siinä touhussahan on  voitu käyttää maksuvälineenä jopa mallasjuomaa.

Vai mitä se meinaa, kun vanhassa kappaleessa lauletaan että heili Karjalasta.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi
Jaa artikkeli: