Skip to main content

Tervepä terve.  Toimituksen koilliskulman vaali- ja maalikoosteet kelataan edestakaisin tässä seuraavaksi. 
***
Olipa eurooppalaishenkinen viikonvaihde televisiossa. Kapineen pariin sopi unohtua, kun sadesää vei seikkailuhalut.  EU-vaalit olivat oma lukunsa, jääkiekko on paria poikkeusta lukuunottamatta eurooppalaisissa käsissä ja kaiken päälle tuli vielä koukuttava Ylen esittämä dokumentti 24 tunnista Euroopassa. 
Se oli opettavainen: Rotterdamin satamassa kuvattu osuus muistutti oikein hienosti, miten valtava määrä tavaraa liikkuu koko ajan pitkin pallon pintaa.

Eniten on pidetty ääntä kiekosta, missä Suomen menestys oli hieno hengen voitto aineesta.  Harvemmin rinnassa läikähtää urheilua seuratessa, mutta nyt nousivat suupielet. Ennen kisojahan jupistiin useammassa kulmapöydässä, että hyvä jos alkusarja tällä porukalla jaksetaan pelata.

Vaan olipa joku ollut sen verran optimistinen, että oli varattu lavat ja lakanat ja esiintyjätkin maanantaiksi.  Jossain muualla nyt revitään banderolleja ja mestaruuslippiksiä matonkuteiksi.

Kieltämättä pisti miettimään, että ei ole ujon ihmisen laji kiekkokaan.  Lavalle pitää nouseman tanssahtelemaan yleisömeren rannalle, vaikka ehkä yhtään ei huvittaisi.   Jätetään tässä nyt omaan arvoonsa näkemykset siitä, että ilmassa saattoi olla rohkaisua. 

Samoin jäi mieleen haastattelijan kysymys arkeen paluusta joltain pelaajalta.  Osalla juhlijoistahan saattaa paluu olla vieläkin tekemättä. 
***
Liikenteen puolelta framilla on ollut Onnibusin kalusto.  Viikon varrella kerrottiin sellainenkin uutinen, jonka mukaan yhtiön bussin rikkoutunut ilmastointi olisi aiheuttanut autossa matkanneille tukalat paikat.
Kerrostaloasukkaille tässä toki ei ole mitään uutta.  Kyseessä oli saunavuoro Turusta Helsinkiin.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: