Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koilliskioskin viikkoarvat ostetaan tässä seuraavaksi.
***
Maahanmuuttoasiasta netissä vellova keskustelu on saanut ihmettelemään omaakin logiikkaa: monenlaista verkossa on tullut luettua ennenkin, mutta nyt meno on sen sorttista, että se ei oikein tahdo mennä toisesta korvasta ulos.

Eihän tässä sinänsä uutista ole. Puolesta ja vastaan ollaan ihan sellaisilla perusteilla, kun saattoi olettaakin.
Lähinnä yllätys tulee kielenkäytöstä. Ainakin tulijoita kohtaan kriittisemmässä siivessä on väkeä, jolle esimerkiksi railakas huorittelu ja sen johdannaiset ovat ilmeisesti ihan tavallista kielenkäyttöä.
Mikä siinä, jos haluaa kuulostaa samalta kuin pirin voimalla aluillaan oleva jokatorstainen perheriita jossain ongelmalähiössä.

Kannattaa tietysti muistaa, miten näissä tapauksissa perinteisesti on toimittu: poliisi vie pahnoille rauhoittumaan, ja palataan sitten pahimpien höyryjen haihduttua asiaan, jos sitä vielä oli.
***
Poliisillahan on oma osansa turvapaikka-asiassa, vaikka kaikki sujuisikin kuten pitää. Poliisi esimerkiksi puhuttaa tulijat.

Sama ammattikuntahan on televisiossa tämän tästä nimikkosarjojensa ansiosta.
Viikonloppuna katselin muutaman jakson Lapin poliisit-nimistä sarjaa. Tietysti siitä on siivottu pahimmat pois, mutta kai tuo jonkin kuvan poliisipartion työstä antaa. Lapissa tietysti iso osa ajasta kuluu autossa istumiseen, kun lähin putka voi olla 150 kilometrin päässä. Luulisi moisenkin turhauttavan.

Vaan ehkä tuo toimii valistuksena. Kun kerran bongaa itsensä ohjelmasta aivan konttauskunnossa vuokramökin pihassa, ei varmaan pariin talveen juo kuin vettä.
***
Toisaalta enemmän puistokemiaa harrastaneet kantavat murhetta nyt siitä, että eräs alalle läheinen muuttolintulaji on aika vähälukuinen. Tämä kiljuhanhi.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudulehti.fi

Jaa artikkeli: