Skip to main content

Orientaali yöuksi

Tervepä terve. Toimituksen koillislavitsan viikkotorkut otetaan tässä seuraavaksi.
***
Yöthän ovat kaikenlaisen epätiedon aikaa. 
Joskus  käy niin, että vessakäynti tai edistävä elävä herätyskello saavat unen katkeamaan väärään aikaan. Ja kesken unien herätessä tulee joskus kotonakin oltua aivan sekaisin sen suhteen, että missä sitä ollaan.  Tutut asiat ja tuttu huone näyttävät ennen tajunnan täyttä palaamista oudoilta ja vierailta, etenkin kun on hämärää ja silmälasitkin yöpöydällä.

Tässä eräänä yönä meni tavattoman pitkään miettiessä, että miten meillä makuuhuoneen seinässä on itämaisesta palatsista tutun mallinen oviaukko.   Eihän siinä ollut, vaan henkarilla oven päällä roikkui neuletakki.  Unenpöpperössä ja ilman laseja katsottuna seinässä  vaan näytti olevan musta, ylhäältä kapeneva reikä.

Sama se tietysti pätee kanssanukkujiin.  Pimeässä herätessä aivan tuttu pää viereisellä pieluksella voi hetken aikaa olla suorastaan kauhua herättävä elikko, ennen kuin totuus hetken jälkeen alkaa valjeta.

Tässä tietysti voi olla herääjien kesken eroa.  Esimerkiksi hiukan huoletonta elämää viettävän poikamiehen on syytä varmistaa, että vieressä nukkuja todella on tuttu.  Samalla kannattaa tarkastaa, että asunto on oma.  

Paremmanpuoleisista pirskeistä kertoo se, että oven suhteen kyseessä ei ole näköharha, vaan sitä tosiaan herätään intialaisessa palatsissa.
***
Käsitys siitä, mitä aikaa eletään, voi toki kadota hereillä ollessakin.  Eräänä päivänä kotiin ajellessa olin varma, että vielä eletään lokakuuta, mutta niin vaan erään auton peräkärryssä näin selvästi  joulukuusen.
***
Ruotsissa jatketaan kumman vedessä liikkujan etsimistä. Asialla ollaan ihan tosissaan ja vakavissaan.

Kyseessä merellä ei siis ole huvijahti.
***
Heip.

aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: