Skip to main content

”On lahja, että saa olla äiti”

Meeri Särkkä saattaa saada sunnuntaina Mailikselta ja Matikselta kukkia – ja ehkä muutakin.

Särkisalolainen Meeri Särkkä 35, tulee äidiksi kolmannen kerran juhannuksen tienoilla. Vauvaa odottavat Meerin lisäksi lapset Mailis 4, Matis 2 sekä puoliso Markus.
–Ajatus äidiksi tulemisesta oli parikymppisenä vielä vieras. Koin, että maailmassa on aika paljon kärsimystä, että sen takia en haluaisi lapsia.

Mieli muuttui vuosien myötä; voisiko maailmaa parantaa tekemällä tänne hyviä tyyppejä?
–Tapasin Markuksen 28-vuotiaana. Sitä ennen oli jo kirkastunut ajatus, että todellakin haluan lapsia. Noihin aikoihin oikeastaan koko elämä muuttui, en enää käynyt ulkona ja baareissa.

Kutsumus on sanana Meerin mielestä hieman hassu: ehkä oikeammin halu äitiyteen tuli osaltaan kyllästymisestä vanhaan elämäntapaan.
–Löysin merkityksen siitä, että haluan perheen ja asettua paikoilleen. Vuosien varrella halu on kasvanut ja nyt ajattelen, että haluan mahdollisimman monta lasta!

Keramiikkataiteilijana ja sisustussuunnittelijana työskentelevä Särkkä ja muusikkomies ovat asettuneet tukevasti Särkisaloon.
Koti löytyi etsintöjen jälkeen lopulta Förbyn kartanolta. Turun keskustassa aikaisemmin asunut pariskunta halusi maalle, jossa on tilaa ja rauhaa elää omanlaista elämää.

Äitiydessä Särkkä noudattaa tiettyjä teesejä, joita ovat muun muassa luonnonmukaisuus ja lapsentahtisuus. Äitinä hän on rento, mutta osaa kuitenkin pitää rajat. Lasten pitää olla saada lapsia ja tehdä asioita väärin – äidin pitää kestää sotkua ja harjoittelua.
–Lasten kanssa oleminen on tärkeämpää kuin työura tai siinä menestyminen.

Sunnuntain äitienpäivänä Särkkä saa luultavasti lahjaksi ainakin värikkään kimpun luonnonkukkia. Neljävuotias Mailis poimi ahkerasti niitä jo haastattelupäivänä. Kimppuun kerättiin jo sinisiä ja valkoisia kukkia, mutta värit eivät lopu siihen:
–Tuolla alhaalla rinteessä on vielä keltaisia kukkia, Mailis tietää kertoa.

Miten Meeri Särkkä valmistautuu kolmannen lapsen syntymään ja voittaako ranta ruudun – se selviää 8.5. painetusta ja digilehdestä!  Voit ostaa tilauksen osoitteesta www. pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: