Skip to main content

Omenaporat talteen

Tervepä terve.  Toimituksen lounaistorin juureskoju täytetään tässä seuraavaksi.
***
Maakunnan eräässä marketissa purjojen kohdalla oli lappu: purjot myydään kokonaisina. 
Osa asiakkaista siis riipii purjoista irti osan ja ottaa mukaansa vain vaalean pään. Kuuleman mukaan saman hulluuden uhreja ovat paprikatkin, joista revitään liiat irti ennen punnitsemista. Eri kaalien ulkolehdistä ei  kannata mainitakaan.

Monenlaista tulee pähkäiltyä, mutta on myös tekoja, jotka eivät ole käyneet mielessäkään, kuten vihannesten kuoriminen kaupassa.  
Lisäksi on kammoja, jotka eivät ole tulleet mieleen, kuten multaisten tai varrellisten kasvisten pelko, joka ilmeisesti on isokin ongelma.

Että jos kuorimaveitsi- ja omenaporaratsiat kauppojen tuloporteille tai seuraava askel on, että ostajat vetäytyvät  hyllyjen taa kuorimaan haluamansa perunat ennen punnitsemista.  Tätä menoa tulevaisuuden hitti ovat kuoritut appelsiinit, siemenkodattomat omenat ja torilta kysytään valmiiksi silvittyjä herneitä.

Korkeampi voima estäköön näkemästä sitä päivää, kun kaupoissa ei ole tarjolla kuin kuorittuja ja steriloituja kasviksia.

***
Kokemushan on osoittanut, että mitä yksinkertaisempi asia, sen vaikeampaa sen käyttö. Esimerkki ovat yleisten paikkojen roskikset, joita ei osaa  käyttää oikein kukaan.  

Sama pätee ruokamaailmassa. Joskus joutuu ottamaan silmän käteen löytääkseen paketin riisiä, jota ei olisi pakattu muovisiin keittopusseihin.    

Aikaan ennen keittopusseja riisin keittäminen oli helppoa ja siistiä. Hyvä tuli, kun kippasi jyvät kattilaan vaikka Myrna-kupin kautta. Yksi kupillinen riitti yhdelle ihmiselle. Oikea määrä vettä oli noin pari kupillista. Myrnattomat selvisivät mittaamalla jyviä noin puolikkaan Muumi-mukillisen.  Isompia määriä varten oli mittakannu.

Nykyään mukavammaksi ja helpommaksi ilmeisesti koetaan vehtaaminen limaisten, kuumien muovipussien kanssa.   
Toisaalta joidenkin ajanviettotavat viittaavat siihen, että masokismi on muotia. Big Brotheriakin kuulemma katsotaan monessa talossa.

***
Heip.

aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: