Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koilliskioskin viikkonakit myydään tässä seuraavaksi.
***
Yksi vakioaihehan on se, miten luovilla konsteilla moni pyrkii roskistaan eroon.
Ja tässähän on terveydellisiäkin näkökulmia eikä vain eettisiä.   

Tässä eräänä iltana ajelin jo pimeässä töistä kotiinpäin, kun tuli asiaa tienvarren levähdysalueelle. Autosta noustessa silmään otti heinikossa lojuva muovikäärö, pari metriä pitkä pötkylä.
Tietäähän loput; jo tämän verran dekkareita lukenelle on ilmiselvää, että tuon muotoisessa paketissa on oltava kylmäksi pistetty mafian uhri.

No, ei se ollut.  Kepillä tökkimällä selvisi, että jonkun haravointijätteitä siinä vain.
Mutta kaukana ei ollut ajatus siitä, että joku saa moisesta löydöstä vähintään jonkin sortin sätkyn.  Aika pitkä riuku piti itsekin hakea, jolla vähän sysiä.
***
Syksyhän on monen sortin aromien aikaa. Pataruoat ja lahoavien lehtien tuoksu ovat ensimmäiseksi mieleen tulevat asiat.  Syyspelikauden alkaessa myös treenikassista nousee jonkin sortin luonnonhaju.

Monena koleana iltana on kaiken päällä leijunut piipuista nousevan puusavun veikeä kitku.  Muutama ilta vielä, ja joku keksii taas huolestua puunpolton myötä ilmaan ja keuhkoihin mahdollisesti leviävistä pienhiukkasista.  
Aika yksituumaisesti tätä hiukkasasiaa paheksuttiin tuolla tupakkinurkallakin, kun kävin asiasta pikagallupia tekemässä.
***
Sellainen poliisitiedote otti silmään, jonka mukaan eräänkin ulosajon syynä olisi ollut sotkeentuminen automaattivaihteisen auton polkimissa. Alkoholillakin mittauksen mukaan oli ollut osuutensa asiaan.
Ymmärtäähän tuon sotkeentumisen tuossa tilanteessa toki, sentään neljä poljinta rivissä.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: