Skip to main content

Nyt on mistä valita: Joulukonserteissa kuullaan tuttuja klassikoita ja vauhdikkaita uusia kappaleita

Perniön kirkko oli yksi tekijä siihen, että se valittiin konserttipaikaksi, sanoo oopperalaulaja Jussi Vänttinen.

Joulumusiikkia riittää eteläisessä Salossa.

Oopperalaulaja Jussi Vänttinen  konsertoi sopraano Saara Rauvalan ja Aleksanteri Walliuksen kanssa Perniön kirkossa 7. joulukuuta.

Saaran ja Jussin joulu -konsertissa kuullaan tuttuja joululauluja. Osa esitettävistä lauluista löytyy myös virsikirjasta.

– Lähtökohta kuitenkin oli, että ei haeta lauluja virsikirjasta vaan omista muistoista ja arkistoista, Vänttinen korostaa ja myöntää, että valinnanvaikeus oli iskeä.

Maanantaina 4.12. Perniön kirkossa virittäydytään joulutunnelmaan vauhdikkaalla ja svengaavalla Swinging Christmas -joulukonsertilla.

– Olemme pyrkineet siihen, että vain muutama kappale on kauneimmista joululauluista ja kaikki muut ovat uudempaa tuotantoa, jota ei kirkossa yleensä kuulla. Konsertti on siten täysin tavallisesta poikkeava, kertoo Santeri Vuopohja, joka laulaa ja soittaa Swinging Christmas -konsertissa urkuja.

Triossa laulusta ja kitarasta vastaa Kalle Klotz ja lyömäsoittimista Aleksi Kaunisvirta.

Perinteiset kauneimmat joululaulutkin ovat alkaneet kirkoissa. Teijon kirkossa järjestetään lauantaina 2.12. Kauneimmat joululaulut -tapahtuma. Ensi viikon torstaina 7.12. on vuorossa Yliskylän kirkko.

 

Lue lisää joulukonserteista torstaina 30.11. ilmestyneestä Perniönseudun Lehdestä.

Jaa artikkeli: