Skip to main content

Nätit kyydissä

Tervepä terve. Toimituksen koilliskulman viikkoarvaukset esitetään tässä seuraavaksi.
***
Lehteä pitäisi tehdä tosiasiat edellä, mutta veikkailuakin talveen mahtuu.

Selitän. Tämä työ tekee tutuksi puolin ja toisin. Montaa saa kassajonossa morjenstaa ja hyvä niin, hommien hoitamisen kannalta ja muutenkin.

Maskiaika on tuonut vivahteensa tähänkin osaan elämää. Kun useimpien kasvot ovat peitossa silmänalusista alaspäin, tulee tuttuuden arvuuttelusta oma hommansa. Jos tehtiin takavuosien Alibi-lehdissä ihmisistä kuvissa tunnistamattomia mustalla palkilla silmien päällä, niin tehonsa on silläkin, että kaikki muu on peitossa.

Eikä sillä, että tämä varsinaisesti olisi purnaamisen aihe. Suorastaan erinomaisen kulman asiaan löysi tuttu bussinkuljettaja, joka oli eräänäkin päivänä pannut merkille, että kyytiin nousee paljon kaunissilmäisiä ihmisiä.
***
Kaikki on suhteellista. Kun päiväkausia saatiin seurata Suezin kanavalle jumittuneen rahtilaivan irrottamisyrityksiä, alkoi merenkulkukysymyksien listalla vaikuttaa suht vähäpätöiseltä se asia, että joskus on jäänyt omassa paatissa poijunnaru vähän löysälle ja lepuuttaja vinoon.

Laiva-asiasta revittiin huumoriakin tietysti ja sen jonkun kertakäyttökoltun tai elektroniikkalelun kyllä ehtii saada, joten antaa olla jalkaa polkematta liikaa.

Ihan kaikesta ei voi vitsailla, esimerkiksi siitä tiedosta että pääsyään kanavan läpi odotti myös aluksia, joissa on lastina elävää karjaa. Tästä tuli samalla lailla kelju olo kuin siitä, kun näkee eläinkuljetusauton lastitilan rakoisista kurkistavia silmäpareja katselemassa mustaa ja meluisaa moottoritietä.

Tilateurastusten aikaan noin laajemmin ei kai ole paluuta, mutta vaelluksen päättäminen kotinurkissa tuntuisi silti vaihtoehtona lempeämmältä kuten kai meistä useimmista.
***
Pääsiäisenalusaikaan sopii tietysti miettiä tuonen asioita, mutta yhtä lailla tarinassa on kyse elämän jatkumisesta.

Siihen liittyy sekin, että eilisaamuna otti korvaan myös Ylen uutinen siitä, miten moni kärsii raudanpuutteesta. Hemoglobiini voi olla viitearvoissa, mutta elimistön rautavarastot vajaat.

Ehkä tätä tavallaan sivuttiin myös tiedotteessa, jonka mukaan yksityisten kuntosalien sulkemista mietitään. Kohta ei nouse rauta missään.
***
Noin muuten kevät on myös siinä pisteessä, että hiekoitussepeleitä putsaillaan ja välineitä on joka lähtöön; on monenlaista luutaa ja sutia.
Urheilupuolella kapineita varten tiemmä on ihan harjataulukko.
***
Hyvää pääsiäistä ja heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: