Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koillisarkun viikkopakasteet sulatellaan tässä seuraavaksi.
***
Pitkiä neuvotteluja käyvät; Norwegian-lentoyhtiössä oli istuttu tiemmä 29 tuntia putkeen työehtoja sorvaamassa.
Mutta millasta maratonkokouksissa mahtaa oikeasti olla. Jotenkin en jaksa uskoa siihen, että neuvottelut olisivat ainakaan suoraa huutoa ja pöydän hakkaamista verhotangolla.

Kompromissiahan haetaan.  Ehkä siinä on jotain samaa kuin tilanteessa, jossa kahdella lapsella on Lauantaipussi. Toisen pussiin osuvat aina paremmat karkit. Siinä neuvottelutaidonkin alkeet opitaan: kahdella lätkäkarkilla saa tikkarin, purkalla  korkeintaan pari pastillia.  

Aikuisiälläkin pastillien ja neuvottelujen yhteys on ilmeinen. Pikkutunneilla kotiin saapuva isä tuoksahtaa kokoukselle ja pistää sitten aamulla Sisua poskeen.
***
Kansanedustajaehdokkaita kovemmalle joutuvat mainosmiehet. Maakunnassa näkee mainoksia siellä täällä.  Pärstänkuvia ja nimitauluja on kannettu kallioille, pellonsyrjiin, ladonseiniin. 

Surrealistisempaa ei voi olla kuin kampanjan käytännön toteutus; joukko kampanjaihmisiä kahlaa hangessa kuusikossa jättimäistä pahvikuvaa kanniskellen ja perillä köyttää sen näreeseen.
Vähemmälläkin on maine kasvanut.
***
Kevät on kaikenlaisen mieliteon aikaa.  Kevätkenkää, mekkoa ja –takkia ja sellaista pitää oleman.  Kevätlaukkujakin kuulemma on.

Tavarankantovälineitä himoitaan toki monenlaisia. Radiossa kerrottiin, että joku puoluejohtaja haaveilee ulkoministerin salkusta.
***
Sellaisenkin jutun luin jostain, että uusi aikuisten harrastus on kuurupiilon leikkiminen Ikeassa.
Tässä ei tietysti ole uutta. Perinteisesti monet miehet ovat menneet piiloon jo, kun on tullut puheeksi Ikeaan lähteminen.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: