Skip to main content

Nätti-Jussin sarka

Tervepä vaan.
Toimituksen lounaissyrjän luonnontuho-osasto viikkopällistelee tässä nyt.
***
Ei ole Japanin asioista vääntänyt vitsiä vielä juuri kenkään, vaikka yleensä  suuronnettomuuksien jälkeen ei kauaa tarvitse vartoilla että joku alkaa veistelyn.

Eipä naureta, mutta ihmetellä sopii.   Lähinnä  tsunamin jälkeisten sotkujen siivous pistää miettimään.   Tavalliselle ihmiselle jo yhden pihalle tipahtaneen laivan siivouttaminen muualle olisi loppuiän projekti. Kun niitä laivoja ja asuntovaunuja ja  ties mitä on kasapäin pitkin kaupunkia, niin ei pistä kateeksi.

Jossain jo luki, että Suomesta ei nyt tällä haavaa lähdetä auttamaan.
Ehkä kannattaisi. Täällä sitä on tehty keksintö jos toinenkin, ja miksei kohta joku oivalla juuri tähän tarkoitukseen sopivaa siivouslaitetta. 

Tai kun nyt viime tietojen mukaan ydinvoimala on kertakaikkisen kössähtämisen partaalla, niin eikö täältä jo pakata koneellista viisaita viisaamaan.

Meillä ydinvoima-asiassa kuulemma ollaan erehtymättömiä.
***
Loistokkain munaaja  ovat olleet sadat amerikkalaiset, jotka viikonloppuna ehättivät ilakoida  facebookissa, että tsunami ja tuhot ovat  jumalinen kosto Pearl Harborin maihinnoususta.

Ei siinä, etteivät japanilaiset olisi tehneet osuuttaan raakuuksista historiassa, mutta ketkäpä eivät.  Kamaluuksia ei tarvitse hakea kauempaa kuin Tammisaaren vankileireiltä alle sadan vuoden takaa, ja siellä vielä kiusattiin omia.
***
No, suomalaisten osa Japanissa vaikuttaa jopa petollisen hyvältä. Väkeä ei ole juuri kateissa, voimalan pölläykset eivät tänne asti yllä. Mazda-kulkuneuvoja mainostettiin lehdessä ainakin maanantaina, ja vastalahjaksi lähetetään saarelle suomalaista puuta jahka alkaa jälleenrakennus.

Että keskitytäänkö vaan tähän omaan taaperrukseen, missä viranomaistoimintakin on enempi ilkivallantekijöiden ja muiden yksisoluisten kiinnijuoksemista.
Tai mistä minä tiedän, edelleenkin on virkavallan arki pimennossa vaikka jo viime viikolla ehdin olla toiveikas, kun tuli postiin näiden työvuosien aikana varmaan 48131. poliisitiedote.

Ylimpänä  luki lupaavasti ”Turun pääpoliisiaseman tapahtumia”.

Mahtiotsikko.  Siitä tulee heti mieleen, että vihdoin saamme lukea mitä verovaroin päivät pitkät laitoksen seinien sisässä touhutaan:  ”Kello 9.15. Konstaapeli Kemppainen hakee kahvin ja pienen pullan kanttiinista. Kello 9.18. Komisario Reinola aukaisee radion.  Kello 9.23 siivooja pyyhkii ovenpieliä aulassa”.
Ja tätä rataa. (Nimet edellisessä keksittyjä).
Mutta njäh.  Rikoksista ja rötöksistä kertoi sekin.  

Mielenkiintoista kyllä, nyt on parinakin viikkona tullut myös tiedote, jonka mukaan poliisi tehostetusti valvoo liikennettä – tällä viikolla risteysajoa.

Metkaa, että yleensä näiden kampanjoiden aikana poliisia ei tunnu koskaan tien päällä näkyvän, heti niiden jälkeen kyllä.  Maantietä tulee päivässä katseltua se kaksi-kolme tuntia joten luulisi jo tilastojen valossa nasahtavan. Moneen viikkoon ei ole näkynyt sitä nopeuskamera-autoakaan. Eikä se toivottavasti ole nähnyt minua.
***
Jaha, ja työn puolesta pääsisi myös missien talvipäivään.   Ilmeisesti tästä  tuoreesta Miss Suomesta on kyse.
En minä siitä niin. On niitä muitakin kauneuskisoja.
Miss aukee laaja Pohjanmaa, esimerkiksi.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi
Jaa artikkeli: