Skip to main content

Muovinkeräyspisteen tulo Perniöön ratkeaa keväällä

Ensi keväänä selviää, saako Perniön kirkonkylä pitkään kaivatun muovinkeräyspisteen.

Rinki Oy:n Länsi- ja Pohjois-Suomen aluepäällikkö Harri Patana kertoo, että uusi jätelaki on astunut voimaan, nyt eletään siirtymäaikaa.
Ensi vuoden heinäkuussa Suomeen tulee 300 uutta muovinkeräyspaikkaa. Katvealueita pyritään silloin täyttämään. Patana kertoo, että keväällä tiedetään, mihin uudet keräyspisteet sijoitetaan.

Jokaiseen yli 4000 asukkaan itsenäiseen kuntaan on tällä hetkellä tuotu muovipakkausten keräyspiste.
–Netin kautta pystyy lähettämään toiveita, mihin kierrätyspisteitä kaivataan. Asukkaiden toiveita kuunnellaan, kun verkostoa kehitetään.

Palautelomakkeen kautta toiveen voi kohdistaa esimerkiksi tiettyyn ekopisteeseen, johon muovipakkausten keräystä toivotaan. Patana lisää, että muovipakkausten keräyspisteitä kaivataan moneen paikkaan.
–Kuntaliitosten myötä muovipakkausten keräyspisteet ovat keskittyneet kunnissa isoimman taajaman mukaan.  Näin ollen esimerkiksi Salon alueella keräyspiste on tuotu kaupungin keskustaan, vaikka kylissä olisi tuhansia asukkaita, Patana kommentoi.

Jokaisessa 10 000 asukkaan taajamassa täytyy olla ainakin yksi muovipakkausten keräyspiste. Laki määrää, että koko Suomen alueella täytyy olla vähintään 500 muovipakkausten kierrätyspistettä. Tällä hetkellä keräyspisteitä on noin 700, joten määrä on lakisääteistä suurempi.

 

Jaa artikkeli: