Skip to main content

Tervepä terve.  Toimituksen lounaisasentamon tekniikan viikkokatsaus luodaan tässä seuraavaksi.

***
Sosiaalinen media puhuttaa.  Sanokaa minun sanoneen, mutta some on vielä kulttuuripalvelujen kävijämäärien pelastaja.

Asia valkeni minulle perjantaina teatterissa.  
Vanhaan hyvään aikaanhan moni koki oudoksi ajatukseksi mennä elokuviin tai teatteriin yksin. Olo vieraiden keskellä katsomossa saattoi olla orpo, ja totta onkin, että porukassa jaetut arviot ovat homman suola. Monesti krouvissa käydyissä jälkipeleissä on voinut olla enemmän draamaa kuin näyttämöllä kuunaan.

Vaan katsokaapa teatterissa ympärillenne, kun väliaika alkaa. Neljä viidestä ottaa älypuhelimen kouraan  ja surffaa sosiaaliseen mediaan. Siinä voi hyvin julistaa vaikka facebookissa väliaikanäkemyksensä meneillään olevasta esityksestä ja saada siihen kohta kommentinkin.

Ja katso: näin voi mielipiteitään jakaa kaverinsa kanssa, vaikka tämä istuisi missä.  Näin verukkeita olla ostamatta teatterilippua ei ole, vaikka ketään vanhaa tuttua ei nyt suoranaisesti vieruspenkille löytyisikään.   Taskussahan hän väliaikaa sitten vartoaa.

Yksin saapuvien katsojien aiheuttamaa lippukassan tursuamista ei pian voi estää!

***
Tosin rajansa asioiden jakamisella pitkin verkkoa.

Lauantaista kului hyvä tovi pienen Unton nimiäisissä.  Kuten arvata saattaa, juhlassa olivat kännykkäkamerat ojossa valmiina kertomaan koko maailmalle päähenkilöstä.

Valmiuteen vastattiin vanhempien napakalla toiveella siitä, että pojan kuvia ei jaettaisikaan suinpäin ja luvatta pitkin sosiaalista mediaa.   
Ja tämä jos mikä oli riemastuttava ja suorastaan rohkaiseva muistutus siitä, että kaikkea ei tarvitse jakaa, ei etenkään muiden lapsia, tuttujenkaan,  eikä etenkään pieniä.

***
Tekniikka vaikuttaa siihenkin, millä historiallisilla ilmaisuilla oppilaat voivat koulusta puhua.
Varmasti joidenkin mielestä osa opettajista on yhä fossiileja, mutta sen nämä älytaulut ovat tehneet että ainakin liitukauden kouluissa voidaan sanoa päättyneen.

***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: