Skip to main content

Mikä vielä muuttui

Tervepä terve.  Toimituksen koillisvaalihuoneiston viikkotarkistuslaskenta käydään tässä seuraavaksi.
***
Sunnuntai oli hilpeä päivä seurata sosiaalista mediaa.  Sitä ei aina tiennyt, katsotaanko jossain taloudessa vaaleja vai jääkiekkoa, kun vuoroin ruutu oli täynnä iloista tuumaa ja välillä manauksia ja yhtä kaikki jännitetään, miten Suomen käy. 

Maanantaiaamuun mennessä oli ilmeisesti syntynyt jonkinmoinen konsensus siitä, että tuloksen kanssa voidaan elää, vaikka koville otti ja voittajakin riippuu vähän siitä, keneltä kysytään.

Ja kyllä: tämä pätee edelleen, puhuttiinpa kiekosta tai vaaleista. Samoin se, että ärhäkimmät miettivät jo revanssia. 

***
Se näkee, ken elää ja mikä tässä nyt vielä muuttui: lehti kolahti postilaatikkoon maanantaiaamuna, sähköä tuli stöpselistä, aurinko paistoi ja radiossa soitti työmatkalla maanantaina Saimaa.  Ihan kuin viikko sitten. 

Sitähän monesti kuulee puhuttavan, että kansanedustaksi tahi muuten yhteiskunnalliseen asemaan päässeet eivät tiedä enää kansan arjesta mitään. Mene ja tiedä. Ainakin haaveet ovat maltilliset.  Moni tavan tallaaja uneksii lottovoiton jälkeen mersusta tai parista, samoin on toivelistalla monenlaista kaukomatkaa ja ainakin elintasosiipi torppaan pitäisi saada.

Toisin on suurissa piireissä:  maan suurin sanomalehti kertoi suurimman äänimäärän saajan haaveilevan vain sisäministerin salkusta eikä juttu edes kertonut, onko se nahkainen.

***
Vähääkään huumoria ei voi löytää tulipalouutisista.  Maanantaina tuntui koko maanosaa yhdistävän murhe Notre Damen katedraalia pahoin vaurioittaneesta palosta.  Toisaalta eiliseen mennessä oli luvattu vajaa miljardi euroa korjauspottiin ja varainkeruukampanja oli vasta käynnistymässä. Joku asia höllentää kukkaronnyörejä paremmin kuin toinen ei.

Keväthän on kaikenmoisen nousemisen aikaa.   Selällä kohoavat ensimmäiset purjeet, seinustalla narsissit, Ranskassa katedraali.  Tekisi mieli veikata, että yhtä varmasti nousee jälleen kerran Väyrynen, siitä vaan ei voi ihan varmaksi sanoa että missä. 
***

Ja pääsiäistä kohti mennään.  Näillä näkymin saarikausi ei vielä ala, mutta toisaalta itsensä voi syödä tärviölle kotonakin.  Innokkaimmillahan on traktorissa energiapuukouran lisäksi mämmikoura.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: