Skip to main content

Miete takan päälle

Tervepä terve. Toimituksen koillistaskun viikkoparkkeeraus tehdään tässä seuraavaksi.
***
Arki se saa ihmisestä esiin markan aforistikon.
Tässä eräänä aamuna radiossa puhuttiin Gubbe-toiminnasta, epäilemättä kannatettavasta vapaaehtoistyöstä ikäihmisten hyväksi.
Haastateltava totesi mukaan lähteneiden olevan tietynlaisia henkilöitä ja tämä se otti korvaan, kuten henkilö-sanan käyttö joskus muulloinkin. Ihmisistä kuitenkin on kyse.
Toisaaltahan meillä on henkilöllisyystodistukset, jotka osoittavat että joku ihminen on tietty henkilö. Vaan millainen paperi pitää laatia, jos pitää näyttää toteen jonkun henkilön ihmisyys.
Pitäisikö tuota perustaa sisustustarratehdas, kun tätä ajatuksenkulkuaan sivusta katsoo.
***
Ja sitten on tuo koronanpiru, jonka suhteen kompastui viisaampikin vipuun kesällä. Kauhean kevään jälkeen turvavälejä ei varsin muistettu aina terasseilla, muussa humussa tai maanteillä. Terveisiä vain sinisen Audin kuskille jonnekin Mäntsälän taakse.
Jos tässä jotain sopii hartaasti toivoa niin sitä, että peljätyn toisen aallon sijaan luvassa olisi lähinnä pientä väreilyä. Hulluksi on tultu vähemmälläkin kuin sillä, että syksy pimenee ympärillä eikä edes kirjastoon pääse. Ja sitten ne vielä vakavammat asiat päälle.
Saati, että etätöiden teko nyt olisi vain kansanterveydelle hyväksi sekään. Keväällähän raportoitiin muun muassa siitä, että joillakin on jäänyt viinin tahi mallasjuomien lipittely päälle, kun joka aamu ei tarvitse nousta varsinaisesti työmatkalle.
Pitkin alkuvuotta kuultiin myös monen marmatusta siitä, miten joidenkin kauppojen käsidesit lemahtavat selvästi pontikalta.
Hämmentävää sekin. Omalla kohdalla on tuon sortin kotipolttoinen tähän ikään ihan maistamatta ja haistamattakin, mutta kovin moni tuntui kertanuuhkaisulla tunnistavan tuotteen. Ei voi kuin ihailla harrastuneisuuden syvyyttä.
***
Kaikesta huolimatta yleisötapahtumia on vielä luvassa. Esimerkiksi urheilusarjat pyörivät ja siellä pelataan turvallisesti eli ihmiskontaktien sijaan harjoitetaan ilmeisesti enempi rakkautta esineisiin. Urheilu-uutisissa kerrottiin, että joku kiekkoilija oli iskenyt maalin.
Toisaalta jotain on peruttukin, kuten Uuteenkaupunkiin kaavailtu Karjurock.
Nimestä toki voisi päätellä, että koronan sijaan siellä leviää tämä sikainfluenssa.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: