Skip to main content

Metsähallitus polttaa lähes viisi hehtaaria Teijon kansallispuistossa

Metsähallitus ennallistaa lähes viisi hehtaaria metsää Teijon kansallispuistossa toukokuun puolivälissä.
Kyseessä on alue Sauruntien ja Hamarijärven välissä.  Aluetta valmisteltiin ennallistamiskuntoon muun muassa palokujat hakkaamalla jo helmikuussa 2022.

Kyseessä on ennallistamispoltto, mikä tarkoittaa halllittua metsänpolttoa.  Tavoitteena on pitkällä tähtäimellä lisätä metsän monimuotoisuutta. Metsähallituksen tiedote toteaa, että uusien puusukupolvien syntyminen helpottuu ja taimivaiheen heinittyminen vähenee metsänpohjan palaessa. Lisäksi syntyy kuollutta ja paikoin hiiltynyttä puuta, jolloin saadaan elinympäristöjä lukuisille lahopuulla ja palaneella puulla eläville lajeille. Tänä vuonna päättyvän Beetles Life -hankkeen hyönteispyynneissä on havaittu selkeästi, kuinka paloalueille saapuu polton ansiosta jopa satoja sellaisia hyönteislajeja, joilla ei ole ollut mahdollisuuksia elää alueilla ennen polttoa.

Teijon ennallistamispoltto on samalla osa uutta Life2Taiga-hanketta, jossa ennallistetaan metsiä polttamalla Suomessa ja Ruotsissa. Suomessa ennallistetaan hankkeessa yhteensä 200 hehtaaria metsää.

Metsä palaa 15.-17. toukokuuta, jos olosuhteet katsotaan sopiviksi.

Jaa artikkeli: