Skip to main content

Metritavaraa ikkunaan

Tervepä terve.
Toimituksen lounaiskulman käymistuoteosasto lataa viikkodrinkkinsä tähän.
***
Se on sitten minun vikani, jos Uudellamaalla ovat tienpenkkojen kasvit hiprakassa. Sen verran on tullut suihkittua viinanpuolta pitkin pientareita. 

Poikkesin loppiaisena Loviisassa, ja kurakelillä lasinpesuainetta kului hiukan enemmän kuin dieseliä.

Niissä nyt vaan on se eräskin vissi ero. Polttoainetta saa hanasta metritavarana, lasinpesuainetta ei.

Entä mahtaisiko näinä vihreyden aikoina olla kehittelykelpoinen idea, että pissapojan tavaraakin saisi letkutavarana vaikka kolikkoautomaatista.  Ensin suhuttelisi konehuoneen tonkkaan sen minkä tarvitsee ja sitten varapulloon vielä vähän.  Lantrinkivesi saisi olla ilmaisjaossa edelleen.

Tämä nyt tuli mieleen taas kerran, kun piti ostaa talven ties miten mones pullo pesuainetta.    Se nyt vaan tuntuu vistolta ostaa muovipottu, tyhjentää se ja heittää saman tien roskiin.
***
Oikein kulttuuriväeksi itsensä laskeva sakki  riemastui tietysti siitä, että Helsinkiin puuhatulle Guggenheim-museolle näytetään alustavasti vihreää valoa. 

Mene, tiedä mutta hiukan alentuvalta tuo  vaikuttaa.  Sivullisen silmään näyttää siltä että ketju- tai formaattiajattelu on tullut museotoimeenkin. Joku muu jossain keksii nimen ja idean ja sitten siitä väkerretään  oma sovellus.   Ajatus on tuttu jo pikaruokaketjujen ja telkkuohjelmien saralta.

Onko  vika sitten laiskoissa myyjissä vai ostavassa yleisössä, jos ei millekään oikein omalle edes yritetä laskea. 

Jonkun mukaan kyseessä on imagon kohotus koko Suomelle.   
Se taas on ajatuksena lähellä sitä antiikkista pelkoa, että mitähän meistä muualla ajatellaan.

Epäilenpä, ettei paljoa mitään missään tämän jälkeenkään.
***
 Presidenttipeliä  viritellään ja ensimmäiset äänet on tätä luettaessa annettu.

Ehdokaskööriin  ei voi välttyä törmäämästä, maakuntakierrokset ja telkkaritentit sen kun vaan jatkuvat. Ähkykin voi tulla kaikesta jaossa olevan tiedon määrästä.

Iso osa presidenttiasiasta tietysti on suomenkielisissä tiedotusvälineissä.   Toisaalta itselläni on ollut tapana kuunnella työmatkoilla  ruotsinkielistä radiokanavaa ihan noin kielikylpymielessä, ja sielläpä nämä ehdokkaat ovat olleet äänessä ruotsiksi.

Siinä, missä suomeksi käydyissä keskusteluissa puhutaan paljon pyöreitä, kummasti yksinkertaistuu ja tiivistyy sanoma toisella kotimaisella kun kaikkea pitää vähän miettiä. 

Samaan tahtiin koukeroiden kanssa vähenee myös kuulijan tuskastuminen.
***
 Tätä talviflunssaakin kuulemma on jo liikkeellä.
Sen parantelu taas on kuin keskiverto juhannuksen vietto. Flunssapotilas kuulemma saa vaan juoda ja maata.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: