Skip to main content

Melassuolla etsitään lauantaina liikunnan iloa

Minna Mäkelä hyppii tekniikkatikkailla Melassuon kentän laidalla samalla kun Heidi Parviainen ja Krista Rokka kannustavat taustalla.

Melassuon kentällä vilisee vaahtosammuttimen pituisia lapsia. He juoksevat jonoissa ja potkivat palloa aikuisten ohjeistaessa. Kentän toisessa kulmassa aikuiset harjoittelevat kuulantyöntöä. Liikkuminen on houkutellut paikalle paljon ihmisiä.
Silti perniöläisiä Heidi Parviaista, Minna Mäkelää ja Krista Rokkaa huolestuttaa. Lasten ja nuorten liikkumattomuus on ongelma koko Suomessa, ja sillä voi olla kauaskantoisia seurauksia.
–Vaikka Perniössä lapset usein löytävät joukkuelajien pariin, kaikille ne eivät tunnu oikeilta, Mäkelä pohtii.
Lauantaina järjestettävän Löydä oma tapasi liikkua -tapahtuman tärkein tavoite on auttaa löytämään liikunnan ilo. Kaikki lapset eivät löydä sitä joukkuelajeista tai kilpailemisesta.

Väki kokoontuu Melassuolle Perniön urheilijoiden yleisurheilujaoston vapaaehtoisten järjestämisinnon ansiosta. Tapahtuman ytimessä on kuitenkin yleisurheilulajien sijaan luonnossa liikkuminen, yhdessä tekeminen ja ilon löytäminen liikunnan lomassa.

Tehtailija Juho Leinon säätiö myönsi tapahtumaa varten 2000 euron suuruisen avustuksen.
Tästä rahamäärästä katetaan esimerkiksi päivän vetonaula Joona Hellmanin paikalle saapuminen.
–Joona on tänne tosi hyvä vierailija, sillä hän antaa niin hyvää esimerkkiä lapsille ja nuorille siitä, kuinka voi olla täysin oma itsensä ja voittaa eteen tulevat haasteet, Parviainen ja Rokka summaavat.
–Nostaisin esiin vielä sen, että urheiluseura voi olla nuorelle juuri se paikka, jossa voi olla oma itsensä ilman mitään roolia, vaikka muualla tuntuisi vaikealta, Mäkelä lisää.

Koko juttu on luettavissa painetusta lehdestä ja digilehdestä tänään 16.5.

Löydä oma tapasi liikkua -tapahtuma lauantaina 18.5. klo 11-15 Melassuon kentällä
Vapaa pääsy

Jaa artikkeli: