Skip to main content

Matkailuyritykset kesätyöllistävät, vaikka ilmassa on epävarmuutta

Matildankartanon Elina Rantamäki uskoo, että tuleva kesä saa edelleen kotimaiset matkailijat liikkeelle, ja että kesällä riittää asiakkaita.

Eteläisen Salon ravintola- ja kahvilayrittäjät ovat uskaltaneet palkata kesätyöntekijöitä matkailun epävarmuudesta ja koronasta huolimatta. Matildankartano on jopa palkannut enemmän kesätyöntekijöitä kuin viime vuonna.
–Tällä hetkellä vielä yksi kokin paikka on auki. Viime kesänä oli yksi leipuri ja nyt ollaan palkkaamassa toista leipuria. Meille olisi kaiken kaikkiaan tulossa viisitoista kesätyöntekijää, eli meille on selkeästi tulossa vahvistusta ja panostamme tähän kesään, kertoo yrittäjä Elina Rantamäki.

Matkailuyrittäjien näkökulmasta viime kesä oli vilkas monille matkailu- ja ravintola-alan yrittäjille. Kokonaisuutena  kotimaanmatkailu ei kuitenkaan riittänyt kattamaan kansainvälisen matkailun jättämää aukkoa.

Positiivisilla tunnelmilla kesää odottaa myös ravintola Teijon Arkki ja Teijo Cafe & Bakeryn yrittäjä Niina Vihnusvuori. Heille kesätyöntekijöitä on tulossa kolme.
–Kun ravintolat aukesivat, niin jo nyt täällä Teijolla on pitänyt kiirettä. Matkailijoita, retkeilijöitä ja etätyöläisiä on liikkeellä. Sen verran oli kiireistä, että mietin jo, pitääkö kesätyöntekijät ottaa aikaisemmin töihin kuin vasta kesäkuun alussa, naurahtaa Vihnusvuori.

Särkisalolaisen ravintola Nixorin Anu Saarelainen toteaa, että ravintolassa on työvoiman suhteen oltu onnekkaita. Tulevana kesänä ravintola työllistää seitsemän henkeä.
–Meillä on se onni, että on ennestään tuttuja tekijöitä ja heistä on osa paikallisiakin. Mutta se on todellinen ongelma, että kausityöntekijöitä kauemmas isoista keskuksista ei ole ihan helppo löytää, sanoo Saarelainen.

Koko juttupaketti 29.4.lehdessä. 

Jaa artikkeli: