Skip to main content

Maanantain vesinäytteet puhtaita Perniössä

 

Perniön ja Teijon vesihanoista on tullut viime viikon keskiviikosta lähtien lievästi kloorin makuista vettä. Syynä on viime viikolla Perniön vedenottamolla tehty bakteerilöydös, joka vaati varotoimenpiteenä veden kloorausta. Vedestä löytyi normaalivalvonnassa koliformisia bakteereita.

– Tilannetta on seurattu näyttein lähes päivittäin, ja maanantaina otetuista näytteistä bakteereita ei ole enää löytynyt. Klooraaminen voidaan nyt lopettaa. Veden mausta kloorin uskoisin häviävän viimeistään keskiviikon aikana. Kyseessä oli hyvin poikkeuksellinen tilanne, kommentoi Salon Veden toimitusjohtaja Anna Arosilta-Gurvits tiistaina.

Arosilta-Gurvits arvelee, että runsaista sateista johtuen maa pinnalle satanutta vettä oli jossain vaiheessa päässyt kaivoveden joukkoon.

– Vesinäytteiden ottamisen perusteella pystyttiin Kylmässuolla eristämään kaivot, joista bakteerilöydös oli peräisin. Normaalisti kaivoihin ei pääse valumavesiä ja jos pääsisi niin UV-laite tuhoaa bakteerit. Nyt UV-laitteessa oli kuitenkin samaan aikaan vikaa.

Yleensä vedestä otetaan bakteerinäytteitä kerran kuukaudessa. Bakteerilöydös tuli ilmi normaalin valvonnan yhteydessä 21. elokuuta. Vettä on voinut käyttää koko ajan normaalisti, mutta sen paineessa on voinut esiintyä vaihtelua aina Särkisalossa saakka.

 

 

Jaa artikkeli: