Skip to main content

Luonnottomat puut

Tervepä terve. Toimituksen lounaisosaston mottimetsän viikkokuutio viskellään nyt tähän.
***
Voitte lopettaa televisiossa tragikomiikan tekemisen, kisa on hävitty.  Mikään ei yhdistä makeita nauruja ja surua paremmin kuin tosielämä.

Viime viikolla käsiteltiin uutisissa polttopuukauppaa.  Tieto kauppansa tekevistä uutuustuotteista  katkaisi muutaman suonen silmistä kunhan ensin olin nauranut tarpeeksi. Uutisten mukaan näet kysyntää on nyt myös muotoon sorvatuista klapeista, joista on helppo koota tulisijan vierelle sellainen pino, kuin mainoskuvissa on nähty.

Taidan kaiken uhallakin olla ylpeä siitä, että kun viimeksi hain puita liiteristä, se tapahtui kumisaappaissa ja tuulihousuissa ja siihen vanhaan banaanilaatikkoon sattui jokunen oikein vänkyrä ja risuinenkin klapi.

Hiukan tulee jonkun katalogin mukaan elämisen makua mukaan kyllä, jos klapienkin pitää näyttää muovipuristimesta tulleilta.
Jos tyystin ulkoa opitun näköistä halutaan, niin seuraava bisnes luonnollisesti on, että aletaan kaupitella takan luukkuihin liimattavia kuvia oikein mallikkaasta tulesta niin ovat liekitkin kuin mainoksissa.

Siinä se, jos kuka haluaa elää Glorian kodin keskiaukeamakuvassa.
***
Postiasiat puhuttavat nekin, kun Itella on pistämässä toimipaikkoihinsa lappuja luukulle.  Uutisiin haastateltu asiamiespostin yrittäjä kertoi, että postimerkkikauppa on se, mitä tehdään heillä päivittäin ja pakettiliikenne on satunnaisempaa.

Joopa joo. Vielä tässä mennään siihen, että merkkienkin suhteen pitää olla omavarainen.

Mietitäänpä nyt. Esimerkiksi junaliput voi jo tulostaa itse, kotona printattu lappunen oikeuttaa tiettyyn määrään valtion palvelua eli matkaan välille tästä tuonne.  Pitää vaan tietää, minne haluaa ja osata käyttää rautateiden sivuja sekä verkkopankkia.   
Arvaanpa vaan, että seuraavaksi  sama pitää osata postin kanssa, tietää mitä se oma kirje tai paketti painaa ja sitten vaan tulostetaan sivulta liimattava lappu, uuden ajan postimerkki, paketin kylkeen. Maksu hoituu verkkopankissa ja lappusiin on varmasti jonkin matikka-Maunon helppo kehitellä numerokoodijärjestelmä, jolla väärentäminen ehkäistään. 

Tähän loppuun kirjoitamme vaan puolihartaan toiveen, ettei pakinoitsijaa tälläkään kertaa oteta vakavissaan.
***
Yksi viikon puheenaiheista on ollut oluen mainostaminen ja siihen väsättävät rajoitukset.
Ehkä tässä on kyse siitä, mistä poliitikkoja usein syytetään. Siis että he eivät elä ihan samassa maailmassa tavan äänestäjien kanssa.

Varsinkin viina-asiassa voisi tietty sanaillakin ministerin elävän  pirtuaalitodellisuudessa.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: