Skip to main content

Lukion alumnipäivässä puhetta kehoista ja kivistä

Geotieteiden alalla on hyvät mahdollisuudet työllistyä nopeasti, sanoo Santeri Sipovaara.

Valkolakki päähän Perniön lukiossa ja sen jälkeen tie on auki minne vain, ainakin juhlapuheissa.

Niin myös käytännössä. Perniön lukiossa vietettiin tällä viikolla alumnipäivää, jonka aikana entisset lukion opiskelijat kertoivat nykyisistä opinahjoistaan parhaillaan jatko-opintojaan pohtiville.

Marlena Wikström toi terveiset Itämeren yli. Hän opiskelee lääketiedettä Riga Stradins Universityssä Latviassa, kun taas Santeri Sipovaaran opinnot ovat vieneet hänet Helsingin yliopistoon geotieteiden pariin.

– Ihan pienestä pitäen olen tiennyt tämän olevan minun juttuni. Olen aina pitänyt dinosauruksista ja minulla on lapsesta asti ollut kivikokoelma. Tiesin aina, että haluan opiskella jotain, missä yhdistyvät kivet ja dinosaurukset, Sipovaara kertoo.

Marlena Wikström sanoo, että lento Riiasta Turkuun maksoi vähemmän kuin esimerkiksi junalippu Turusta Pasilaan.

– Lääketieteen opinnot ovat olleet minulla selkeä suunnitelma aina. Suomessa lääketieteelliseen pääseminen tuntui kuitenkin mahdottomalta. Keskustelimme asiasta opinto-ohjaajan kanssa lukiossa ja päädyin hakemaan Latviaan, Marlena Wikström toteaa.

Hän on tiennyt aina haluavansa lukea lääketiedettä. Kotimassa lääketieteelliseen todistuksen avulla sisäänpääsyyn vaaditaan kuitenkin huima määrä laudatureja. Pääsykokeellakin sisäänpääsyä saa Wikströmin mukaan yrittää keskimäärin kolme kertaa ennen opiskelupaikan irtoamista.

Jaa artikkeli: