Skip to main content

LSA toivoo monen korin taktiikan auttavan yli taantuman

Kylpyhuoneenkaluste matkalla valmiiksi, kulmahiomakoneen käyttäjänä Mikko Mäenpää.

Lounais-Suomen Alihankinta Oy:n hallissa Perniössä sinkoili maanantaiaamuna niin kulmahiomakoneen kipinöitä kuin hitsauksenkin; työn alla oli muun muassa kylpyhuonekalusteiden runkoja.

Metalan teollisuusalueelle asettunut yritys on viime vuosina kasvanut tasaisesti ja kuluva vuosi on kiireinen.
–Viime vuoteen nähden kasvua tulee näillä näkymin 20 prosenttia, summaa toimitusjohtaja ja myyntipäällikkö Kristian Aitio.

Yritys on perustettu vuonna 2017.  Viiden vuoden aikana liikevaihto on noussut noin 300 000 eurosta nykyiseen kahteen miljoonaan.   Rakennusalan vaikeuksista on uutisoitu, mutta Aitio toteaa, että LSA:n tilauskannassa tämä ei vielä näy.
–Jos taantuma jossain alkaa meillä näkyä, se on sitten rakennuspelti- ja ilmastointipuolella.  Toivottavasti se on nyt meille eduksi, että on otettu erilaisia töitä vastaan ja on munat monessa korissa, Aitio muotoilee.

Parhaillaan yrityksen isoja asiakkaita on muun muassa Skanska Infra, jonka osuus vastaa jopa viidennestä LSA:n liikevaihdosta.  Aitio ottaa esimerksi Skanskan rakentamat jätevedenpuhdistamot, joihin LSA:n konepajapuoli valmistaa alihankintana osia.

Yritys haki vastikään lisää työntekijöitä ja parhaillaan heitä on viisitoista.  Kristian Aitio toteaa, että ammattitaitoisen henkilöstön saaminen ei ole itsestäänselvyys.

–Sanoisin, että pienellä riskilläkin kannattaa palkata, jos on pätevä tekijä tiedossa.

 

Jaa artikkeli: