Skip to main content

Leskenkujalta noustaan kohta virallisia kuntoportaita

Lassi Rokka, Juha-Pekka Hursti, Mikko Venhomaa ja Tero Manelius kertovat, että uusien portaiden yhteyteen tulee myös kunnon valaistus ja lepotasanteet.

Perniön Leskenkujalta Tammitielle on kiivetty vuosikausia portaita ja polkua pitkin. Jo ensi syksynä koko matka sujuu näillä näkymin portaita, uusia ja virallisten kuntoportaiden mitat täyttäviä pitkin.
–Niissä on askelman pituus ja nousukin tarkoin määritelty, muistuttaa yrittäjä Juha-Pekka Hursti.

Hän on yksi hankkeen alkuunpanijoista ja hynttyyt ovat lyöneet yhteen myös Perniön Urheilijat ja Perniön Sisu. Portaiden uusiminen oli ehdolla jo Salon osallistuvan budjetoinnin hankkeeksi, mutta ensimmäisellä kierroksella se jäi lisäselvitystä vaativien sarjaan. Viime viikon katselmuksessa kaupunki näytti projektille vihreää valoa ja avustaa sitä 10 000 eurolla eli käytännössä materiaalien hinnalla.
Nyt edessä on toisen puolen kerääminen ja tähän toimijat haastavat mukaan niin perniöläisiä yrityksiä, yksityishenkilöitä kuin muitakin tahoja; tarvis on selvästä rahasta, samoin työtunneista.
–Seuraava tehtävä on alkaa pistää rahankeräyslupaan liittyviä asioita kuntoon, sanoo PeU:n Lassi Rokka.

Hanketta tukevat saavat nimikkoportaan, mutta sitä ennen tarvitaan raakaa työtä ja talkoovoimaa, luvassa on  niin purkuhommaa, kantamista, kaivamista kuin ruuvaamistakin.

Rappujen lisäksi rakennetaan pari tasannetta penkkeineen ja Juha-Pekka Hurstin mukaan tarkoituksena on myös valaista portaat. Askelmiin tarvitaan puutavaraa 1320 metriä ja runkopuuta 550.

Koko juttu 19.5. painetussa ja digilehdessä!

Jaa artikkeli: