Perniöläiset Lepolan siiderit kahmivat mitaleita viikonloppuna järjestetyssä Nordic International Cider Awards -kilpailussa Riiassa. Palkinnot jaettiin Baltian suurimpien ruokamessujen Riga Foodsin yhteydessä.
Lepolan Vega Ice Cider sai kultaa jääsiidereiden sarjassa.
– Se on ensimmäinen jääsiideri, jonka olen tehnyt. On hienoa, että ylsimme voittoon yhdessä espanjalaisen Zapiainin kanssa, jotka ovat sukupolvien ajan valmistaneet siidereitä, Aaron Brownie kertoo tiedotteessa.
Jääsiideri valmistetaan jäädyttämällä omenamehu, jonka jälkeen sitä sulatetaan hiljalleen. Ensimmäiseksi sulaa siirappinen mehu, jota kerätään noin neljännes ja tämä makea tiivistynyt mehu käytetään siideriksi. Vega Ice Ciderin sekaan on lisäksi lisätty lakkoja käymisvaiheessa, jonka jälkeen se on saanut kypsyä vanhassa rommitynnyrissä vuoden ajan.
Lepolan siiderit saavuttivat myös hopeaa Acid dominant ciders -sarjassa. Palkittujen joukossa oli myös halikkolaisen Brinkhall Sparklingin siidereitä.
Pohjoismaissa ja Baltiassa kiertävään kilpailuun osallistui yhteensä 251 siideriä 19 maasta.