Skip to main content

Lehtileikkeet vievät Kirakan katsomoon

Kirakan kesäteatterista on kirjoitettu vuosikymmenien aikana kymmeniä lehtijuttuja ja niiden lisäksi arkistoihin on tietysti taltioitu muun muassa käsiohjelmia. Sirpa Lindholm  on ollut mukana kokoamassa näyttelyä.Suomalaista komediaa, Aleksis Kiveä, draamaa, brittifarssia, Molierea ja paljon muuta on nähty Kirakan myllylammen rannalla.
Eikä ihme: Kirakan kesäteatterissa on  edessä jo kolmaskymmenes ensi-ilta. Tunnelmiin pääsee virittäytymään näyttelyssä, joka on parhaillaan avoinna Perniön kirjastossa ja maanantaista lähtien Perniön kunnantalossa.
Esillä on vanhoja lehtileikkeitä ja käsiohjelmia, jotka alusta asti näyttelijänä mukana ollut Arvo O. Malin on pitänyt tallessa.
–Kyllä tässä itsellekin tuli sellainen ahaa-olo, kun näitä selasi. Että totta, tällainenkin oli, kertoo näyttelyä koonnut Sirpa Lindholm.

Lindholm kuuluu siihen joukkoon, joka tekee teatteriviikon omalla työpanoksellaan mahdolliseksi; hän on jo kolmentoista vuoden ajalta Kirakan kävijöille tuttu, mutta ei näyttämöltä vaan ennen muuta buffetin tiskin takaa.
–Niin kauan on hyvä, kun ei tarvitse lavalle mennäkään, hän naurahtaa.

Toinen monille vanha tuttu buffetissa on Hanne Nurmi. Syyt naisten päätymiselle Kirakkaan löytyvät perhepiiristä; Hanne Nurmin mies Jyrki on ollut näyttelemässä 1990-luvulta asti ja Sirpa Lindholmin poika Arto ohjannut Kirakassa useina kesinä.
Kun Arto oli ensi kertaa mukana Kirakassa, hänellä ei vielä ollut ajokorttia.
–Siitä kuskaamisesta se lähti, muistelee Sirpa Lindholm nauraen.

Sen jälkeen annettiin hänelle rahastonhoitajan tehtävä ja lipunmyynnin kautta tie vei kahviota pitämään.
Viikko buffetissa ei ole koko totuus, vaan muonitusta tarvitaan jo harjoituskaudellakin

Näytelmäkin tulee tutuksi; katkelmia siitä Lindholm näkee jo harjoitusviikolla ja esityksiä seuraillaan mahdollisuuksien mukaan.
–Ja kyllä se muuttuu. Ensi-illassa on vielä sitä jännitystä. Yleisö muuttaa varmaan tilannetta, vaikka miten olisi harjoiteltu ajan kanssa.
Myös näytelmäviikolle kootaan teatterialueen “Harmaaseen kylään” näyttely teatterin vuosikymmenistä.

 Lue koko Treffatti-sarjan juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: