Skip to main content

Lavitsaa makustellen

Tervepä terve. Toimituksen koillislepohuoneen viikkotorkut otetaan tässä.
***
Sohvalla istuminenkin voi ahdistaa. Etenkin, jos sohva on hammaslääkärin odotushuoneessa, juhlissa joissa pitäisi osata keskustella mäkihypystä, tai sitten huonekalukaupassa.
Joku latinisti voisi keksiä tieteellisen nimen sille ontolle ololle, joka tulee kalusteliikkeessä huonekaluja koeistuessa, kun ympärillä oleva huone näyttää mukavalta, mutta hyllyssä on vain kirjanselkämyksiä, korissa on kumiappelsiineja ja kukatkin silkkipaperia. Ilmeisesti tällä lavasteidensietokyvyllä ei kannata hankkiutua teatteriharrasteen pariin.

Tämä tuli mieleen viime viikolla, kun tie vei sänkyostoksille. Siinä on jotain samaa kuin autokaupoilla käymisessä. Isossa hallissa rojahdetaan muutamaankin vaihtoehtoon ja toivotaan, että myyjä ei ihan vielä tulisi mitään kysymään. Sitten tehdään alustava valinta ja istutaan uudestaan alas ennen kuin annetaan myyjän kertoa, mitä hankinnasta pitää maksaa.

Sitä paitsi jostain syystä olo on täsmälleen sama kaupan ovesta ulos astuessa, tulipa ostettua auto tai sänky.

Toisaalta harva ajaa vanhaa autoaan niin loppuun, että pitää kotona toimia kuten vanhan sängyn kanssa: purkaa se osiin ja heitellä kappaleina varastoon, että saa tilaa uudelle.
Olennainen ero on tietysti, että autossa ei mielellään saisi nukkua yhtä makeasti kuin uudessa sängyssä.

***
Talousuutiset kertovat, Turussa ei nyt tehtäisikään uutta risteilijätilausta.
Tämä on kai nouseva trendi. Viimeksi olin juuri risteilijällä, kun ravintolassa ihan selvästi kuulin, miten jotakuta kiellettiin tilaamasta täällä enää yhtään lisää.

***
Rakennushankkeitahan riittää kuivallakin maalla. Toimituksen postiin tipahti kutsu eräisiinkin harjakaisiin. Liekö siinä perää, että siellä kirvesmiesten pöydässä tarjottaisiin lankkuperunoita.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: