Skip to main content

Lasten ja nuorten ongelmat eivät johdu kouluista

Viime viikoilla olemme saaneet lukea lehdestä Perniön alakoulun ongelmista.
Alueellamme on edelleen vaihtoehtoisia kouluja, kuten Särkisalon koulu ja Teijon koulu.

Ymmärrettävästi matkat 52-tien itäpuolelta tulevat pitkiksi, mutta lähempänä asuvien on hyvä muistaa vaihtoehdot koulupäätöstä vastaanottaessaan.

Voit seurata Särkisalon koulua Instagramissa @sarkisalon_koulu
Särkisalon koulussa opettajat ja avustaja ovat ammattitaitoisia ja luovia. Tuntuu siltä, että he oikeasti nauttivat työstään ja tekevät sitä koko sydämellään.
Koululaiset saavat opetusta monipuolisin menetelmin ja koulussa tehdään paljon kivoja projekteja ja tempauksia, jotka tukevat oppimista.
Keskiviikkona oli harrastemessu, jossa koululaiset esittelivät harrastuksiaan. Koulussa on ollut myös mm. Talent kisoja. Oppilaskunta toimii aktiivisesti.
Koulussa ryhmäkoot ovat sopivat, kaikki tunnetaan hyvin. Tukea järjestyy helposti ja sen sopeutus käy joustavasti. Myös viestintä vanhempien suuntaan on avointa ja positiivista.
Koulussa kaikki ovat kavereita keskenään. Koulussa panostetaan hyvin myös sosiaalisen kanssakäymisen sujuvuuteen ja hyvään käytökseen, ketään ei jätetä yksin.

Koulurakennus on terve ja hyväkuntoinen. Lähellä on metsä ja paljon virikkeitä. Oppilaat tekevät pyöräretkiä lähialueilla ja käyvät mm. kalastamassa.
Koulu tekee yhteistyötä paikallisten yhdistysten kanssa ja projekteja mm. ikäihmisten kanssa on toteutettu viime vuosina. Koululaiset ovat osallistuneet usein mm. Veteraanipäivän tilaisuuksiin ja saavat näinkin tärkeää perinnekasvatusta.

Iltapäiväkerhon järjestämisessä avuksemme on tullut seurakunta, joka mahdollistaa 1-4 luokkalaisille iltapäivätoimintaa tiloissaan lähellä koulua.

Kaikkea toimintaa ei ole mahdollista järjestää kaupungin tuella.
Koululaisten vanhemmat keräävätkin lapsille ja koululle varoja joka kesäisellä Satamarannan tanssit -tapahtumalla. Tanssit on pitkään jatkunut perinne, jonka juuret ovat 80-luvun lossitansseissa.

Näillä varoilla mahdollistetaan koululle pieniä hankintoja sekä useamman päivän leirikoulumatkoja, viimeksi Ahvenanmaalle. Myös pienempiä retkiä tehdään, esimerkiksi kulttuuri- ja urheilumatkoja Saloon.

Koululaisia ja heidän perheitään tukee myös Petter & Margit Forsströmin säätiö, jonka avustuksella koululaiset ovat päässeet mm. Lohjan Tytyrin kaivokselle.

Lasten ja nuorten ongelmat eivät kuitenkaan johdu kouluista. Muistetaan vastuumme vanhempina. Perusturvallisuus ja luottamus ihmisiin kasvaa kotona ja saadaan vanhemmilta.

Lotta Lausti ja Saara Lindholm
Särkisalon koulun Wanhemmat ry

Jaa artikkeli: