Skip to main content

Laiturilla vastassa

Tervepä terve.
Toimituksen lounaissiiven kylmä rintama lakaisee tästä nyt kyllä.
***
Jonkinmoinen luuta voi lakaista myös tuolla Smolnassa, sikäli mikäli tätä luettaessa hallitusneuvotteluissa ollaan sen pidemmällä kuin aiemminkaan.
Neuvottelevaa porukkaa ei käy kateeksi. 
Tavan ihminen tuskaili viime viikon t-paidassa saunamaisessa toimituksessa ja yhtä lämpimässä autossa ja kiitti luojaansa, mitä enemmän sai ulkokeikkoja sovittua.   
Toisaalla eräät ovat istuneet  kravatit kaulassa ja jakkupuvuissa kesken kauneimman kesän  tunkkaisessa kokoushuoneessa puoluepolitiikkaa ränkyttämässä.  
Ei voi mitään, mutta itse jos olisi tuommoisten neuvottelijoiden vetäjänä niin kyllä tulisi siirrettyä palaverit torikahvilaan vähintään. 
***
Riesalta ei toisaalta välty edes päänainen.
Presidenttipari siirtyi lauantaina kesäasunnolleen Naantaliin, eikä ollenkaan pöllömmällä tavalla: virkavene kuljetti pariskunnan Helsingin kauppatorilta Luonnonmaalle.  Matkaan meni kymmenen tuntia, mutta se melkein käy kateeksi.    Kylmää mehua on varmasti paatissa mukana ja ammattikuski puikoissa.  Sen kun itse ihmettelee maailman hienoimpa maisemia.
Tähän asti kaikki on selvää, mutta sitten tämä mökille tulo.   Uutisten mukaan kaupunki järjesti  parille perinteisen tervetuloseremonian heti näiden saavuttua Kultarantaan, ja illallekin oli kaikenlaista ohjelmaa varattuna.
Ei kyllä itsellä kestäisi hermo tuollaista. 
Koko talven on miettinyt sitä ensimmäistä mökillepääsyä, että sittenpä hyppään ensiksi mereen, sen päälle tujautan saunan päälle ja korkkaan pullon virkistävää mallasta.  Vaan ei: pokaalinojentajaa ja laulukööriä  on laituri väärällään ennen kuin on paatti kiinni edes. Tiputa siinä nyt sitten housut vapautuneesti ollenkaan. 
***
Sellaistakin tutkimustulosta on tehty, että murtumat vaikuttavat dramaattisesti tietynikäisten ihmisten elämänlaatuun. 
Tutkimuksesta, jossa  oli seurattu 12 vuoden ajan Liedon väkeä, kertoi ensimmäiseksi Yle.
Tutkimuksen kohteena olivat olleet 65 vuotta täyttäneet ihmiset.
Ihme puolestaan ei ole, että murtumariski noilla vuosin kasvaa. Eikö juuri kuudenkympin korvilla usein  hankita moottoripyörä.
***
Ja Nokian myynti- sun muista huhuista jaksetaan vääntää.    Ei sillä, ettei itse tuotteistakin puhuttaisi.  Nykyiset ovat jo aika fiinejä ja pikkuisia.
Ja sen verran kauas on tultu firman alkuaikojen tuotevalikoimista, ettei kukaan miellä ohuen nokialaisen kuuluvan tähän vasta käynnistyneeseen kesäkumikampanjaan.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

 

 

Jaa artikkeli: