Skip to main content

Läpinäkyvä lasi

Tervepä terve.
Toimituksen etelänpuoleisen vesiasiain  osaston viikkosaavillinen kaadetaan tähän seuraavaksi.
***
Monelle auton katsastus on jännä tapahtuma, ja joka vuosi joku yllättyy siitä, millaisia vermeiden insinööri vaatii toimivan.

 Ei vähä mitään, minustapa katsastuksessa vaadittavia varusteita pitäisi olla nykyistä enemmänkin. 
Ihan pistämätön pakollinen varuste olisi nimittäin muutaman euron kumilasta.

Yöt ja aamuthan ovat tähän aikaan vuodesta kuin tropiikissa, eivät yhtä kuumia mutta kosteutta piisaa.  Sen huomaa hyvin aamulla liikkeellelähtiessään;  kärryssä on joka ikkuna läpinäkymättömän märkänä.   Kaupungissa ajaessa lasit eivät kuivu moneen kilometriin.
Tuulilasille on  pyyhkijä, takalasillekin ehkä, mutta sivulasit pitäisi nekin jollain saada läpinäkyvään tilaan. Milläs sen kätevämmin teet kuin halpahallin kumilärpäkkkeellä. 

Tämä siksi, että ihan liian paljon näkee aamuisin autoja, joista ei koko työmatkan aikana nähdä sivuikkunoista ulos yhtään mitään.
Parempi aloittaa tästäkin naputtaminen ennen kuin varsinainen krapauskausi on likimainkaan alussa.
***
Toisaalta jossain kyllä on oivallettu tarpeet, ja edellä olevastakin pääsee jos vaihtaa pirssin veneeseen, mikä toisaalta onkin ihan kiehtova ajatus.

Käväisin pitkästä aikaa keikalla viranomaisveneitä rakentavassa Marine Alutechissä tiistaina.
Veneihminen katsoo värkkejä ihaillen, ammattilaisille mietityissä paateissa on toteutettu hyvin moni sellainen asia joiden päälle kalliissakaan huviveneissä ei ymmärretä.   Ikkunoissa on lämmitykset, kunnon pyyhkijät vähän joka ruudussa ja kuskinpaikkakin mitoitettu ihmiselle orangin sijaan.   Kaikki kannella kestää, vaikka työsaapas vähän kovempaa potkaisisikin.

Saa nähdä, tulisiko edes näistä näkyvyysasioista huviveneisiinkin muoti vai jatketaanko siellä tekemällä muotoilukukkasia ja miettimällä tuotteet siitä lähtökohdasta, että elokuun jälkeen ei vesillä olla, kuten joskus vähän vaikuttaa.
***
Mene ja tiedä, mutta kaipaanko kotomaiseen politiikkaan sittenkään yhtään enempää mitään viihteellisyyttä. Tahatonta komiikkaa se tarjoaa jo nyt, mutta enempiä ei liene syytä hurskastella.

Tämä nyt tuli mieleen, kun yhtenä aamuna radiouutisissa  puhui tämä Yhdysvaltain päämies Obama.
Puhe päättyi tietysti toivotukseen  ”God bless you”.

Ei voi mitään, mutta uskottavuus voisi olla koetuksella, jos kotoinen presidentti loppuun aina huikkaisi, että ” siunatkoon. ”
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: