Skip to main content

Kyytiin köyhtymättä

Tervepä terve. Toimituksen koillissyksyn viikkosäilykkeet tehdään tässä seuraavaksi.

***
Logistiikkaahan tässä hiljakkoin ihmeteltiin, sitä miten takuuhuoltoon lähtevä tietokone joutuu matkaamaan Puolaan asti syynättäväksi.  
Nyt tiedetään reittikin,  kapine palasi takaisin matkattuaan paperien mukaan sitä ennen Ruotsiin, Tanskaan, kahteen paikkaan Saksassa ja sieltä lopulta korjaamoon Puolaan. Paluulento Suomeen oli jo ollut suora.

Eipä sillä, harva meistä on tuollaiselta turneelta palannut ollenkaan noin hyvässä iskussa.
***
Joukkoliikenne on aihe vähän siinä kuin muutkin; siitä puhe, mistä puute.  Asia on täten jatkuvasti tapetilla etenkin haja-asutusalueella.

Siitä taas ei ole epäilystäkään, etteivätkö isojen kaupunkien väliset reitit olisi jatkossa halpabussifirmojen heiniä.  Sikäli, kun olen asiaa säännöllisesti seurannut, esimerkiksi Turun ja Helsingin välillä sahaaviin halpabusseihin on jonoa, eikä tyhjiä paikkoja monia ole.

Tämä vaihtoehto tuli kokeiltua hiljan itsekin,  oman auton mittariin kertyy matkaa sen verran, että viikonloppuretkillä mielellään antaa ajamisen ammattimiehen tai –naisen heiniksi.
Tiettyä sukulaisuutta halpalentoihin halpalinjurissakin oli; lähtöpaikka ei ole se keskeisin ja uudenkarheassa kulkupelissä on maksimimäärä penkkejä.  Kaksi ihmistä teki edestakaisen matkan Turusta Helsinkiin alle 30 eurolla.  Sama keikka junalla olisi maksanut moninkertaisesti saman.

Kiskoilla matkaaminen on hiukan rivakampaa, hiukan avarampaa ja hiukan ekologisempana pidettyä. Jonojen pituudesta voi vaan päätellä, että hinta ratkaisee sittenkin.

***
Ydinvoimahan tässä paljon on puhuttanut.
Ilmeisesti jotain vuotoja jo olemassa olevista voimaloista todella on ollut.
Sunnuntaina television tanssikilpailussa tuomari totesi yhden kilpailijoista säteilevän.

***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: