Skip to main content

Kymmenentuhatta kylpykertaa on Lainerannan saunan huoltoväli

Tieksmäki-Metolan kyläyhdistyksen aktiivit toivovat lisää nuoria mukaan toimintaan. Kuvassa alarivillä Maritta Korpela (vas.), Jaana Joutsen ja Sinikka Salmi. Ylärivissä Jukka Joutsen (vas.), Pekka Korpela ja Risto Salmi.

Tieksmäki-Metolan kyläyhdistyksessä puhaltavat raikkaat tuulet. Naarjärven eteläpäässä Lainerannassa kaksikymmentä vuotta toiminut kyläyhdistys on saanut pienkeräysluvan uimarannan saunan uusimista varten. Pienkeräyslupa on voimassa kolme kuukautta ja sen avulla on lupa kerätä 5 000 euroa remonttia varten.

Lopullista kustannusarviota kyläyhdistyksellä ei ole, mutta tarvittaessa remonttiin haetaan myös hankeavustusta.

Tämän lisäksi kyläyhdistyksen puheenjohtaja Jaana Joutsen on antanut yhdistyksen hallitukselle esityksen yhdistyksen nimenmuutoksesta.

Tieksmäki-Metola kyläyhdistys vaihtaisi ehdotuksen mukaan nimensä Kyläyhdistys Laineranta ry:ksi. Kyläyhdistyksen toiminta-alue kattaa entisen Kiskon kunnan alueelta myös Hongiston kylän ja nimenmuutoksella toivotaankin yhä useamman löytävänsä tien kyläyhdistyksen toiminnan pariin.

–Asumme kaikki näissä kylissä hieman hajallaan, eikä täällä ole palveluita. Siksi sellainen yhteishenki on varmaankin jäänyt hieman uupumaan. Lainerannasta on tullut meille kokoontumispaikka, jonka toimintaa kehitämme jatkuvasti. Paikallinen kyläkoulu loppui jo vuonna 1969, eikä täällä ole rukoushuonetta tai yhteistaloa, Jaana Joutsen muistuttaa.

 

Lue koko juttu tämän viikon lehdestä!

Jaa artikkeli: