Skip to main content

Tervepä terve.
Toimituksen lounaisgallerian viikkoarviot tuhistaan tässä seuraavaksi.

***
Kasautuminen kuuluu tähän työhön. Esityslistojen ja  kaffemukien lisäksi kasautuvat juttukeikat alueellisesti: melkein tietää, että jos tänään tulee asiaa Teijolle, Tenholaan, Särkisaloon, niin  parin päivän sisään tulee samoille kulmin uuttakin menemistä.

Ja tätä lajia riittää:  huomasin käyneeni viikon sisään kolmasti myös aseman suoralla galleria Levolassa.  Kolmesta keikasta kaksi on juttuina tuolla peremmällä ja yksi odottaa julkaisuaan.

Kyse ei ole suosimisesta vaan siitä, että talossa nyt järjestetään tasokasta kulttuuria.  Finlandia-palkinnon voittaneen kirjailijan vierailu olisi kovaa valuuttaa isommallakin paikkakunnalla.

Hauskinta  on, miten talo on ottanut asemansa kuin varkain.  Ohjelmaa on tiemmä sovittu jo pitkälle syksyyn asti. Jatkuvuus onkin valttia myös tässä asiassa.
Samalla saa lempeän näpäytyksen se porukka, joka purnaa jo tavan vuoksi että ei koskaan mitään missään.  Nyt on.

Ja yksi vanha talokin siinä sivussa pelastui.

***
Ajankohtaisen kakkosen kannabis-iltaa vietettiin tiistaina.  Studiovieraiden joukossa oli  silloin tällöin 40 vuotta kannabista pössytellyt opettaja, joka vertasi  polttamisesta tulevaa tunnetta murtomaahiihdosta tulevaan oloon.

Noin muuten tehokkaampaa valistusta on vaikea kuvitella. Muistetaanpa vaan, mikä laji koulujen urheilutunneilla on kansakuntaan syvimmät jäljet jättänyt. Opettajan lausunnon jälkeen voidaan olla  varmoja,  että kannabis ei kiinnosta enää piltin pilttiä.

***
Liikennehankkeita siellä ja täällä. Turun pikaraitiovaunun yleissuunnitelmia esiteltiin viime viikolla ja maanalaisen liikennöinti Helsingin ja Espoon välillä on sekin aina vaan lähempänä alkamistaan.
Viimemainitusta tietysti voivat antaa paremmat lausunnot aihetta opiskelleet tahot. Nämä metronomit.
***

Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: