Skip to main content

Tervepä terve.  Toimituksen lounaissiiven pulmanurkan viikkopähkinä särjetään nyt tässä.
***
Paikallinen valtaväylä eli kantatie 52 tuppaa puhuttamaan.  Itse tie on käypäinen, olkoonkin että vähän urainen ja kiero.

Perjantaina tuli mieleeni liikennemerkki-idea jonka saa vapaasti merkkitoimistossa omia toteutettavaksi.

Aamuliikenne oli keskivertoa, jossain Kavilannummen alapäässä alkoi jonoa syntyä.

Syy oli helppo selvittää: valkoisen pakettiauton kuski jonon keulillla oli päättänyt, että kuuden-seitsemänkympin välillä häilyvä nopeus riittää hänelle ja sitä kautta seitsemälletoista perässätulijalle.  Tiellä saa ajaa satasta.

Arvaahan tuon: köröttelyyn kyllästyneet alkoivat rymytä ohi, kuka mitenkin huonoissa paikoissa.  Sinisen Renaultin kuskin ei kannata lotota, viikon tuuri meni jo ohituksessa.

Mutta se merkki-idea.  Ruuhkan merkkihän meillä on jo. Mustapohjainen kolmio on väliaikainen merkki ja harvoinpa tuota missään näkeekään.
Mutta miten olisi suorakaiteen mallinen lätkä, jossa vihjaistaisiin vain, että ”Perässä jonoa? Vilkaisepa peiliin”. Tai simppelimmin ”Jonoa?” Ja sama kaikin kotimaisin. Tehoaisiko siihen vakaata alinopeutta jyristävään periaatteen mieheen.

Eipä sillä. Muotia se on hidastaminen ja onnellinen on kiireetön. Mutta silloin pitää ajaa pikkuteitä tai vetäistä pysäkille että aikataulutetut pääsevät ohi.  Vastaväite siitä, että ei sitä sellaiseen ole aikaa, ei oikein sovi tähän.
***
No, jonossa ihmetellessä oli aikaa kuunnella radiota.  Hallitusneuvotteluista kerrottiin.
Hallitus nimettiin eilen, ja nyt  olisi ollut myös Kiviniemen hallituksen yksivuotissynttäri.

Tämä jäi mietityttämään. Entä, jos se oli siinä, ja vuoden pääministeripesti oli hänen uransa huipentuma.   Aikanaan Kiviniemestä tulee ehkä isoäiti, ja koittaa päivä kun lapsenlapset  tunkevat polvelle ja haluavat tietää, että mitä Mari-mummu teit nuorena?

No. Kovin vanha ei tarvitse ihmisen olla, että isovanhempien lapsuudesta ei ole kuin muutama jäykkä mustavalkokuva todisteena.  Vaan entä ihminen, joka on ollut hamassa työiässään 2000-luvulla vaikka vaan pääministeri, vaikka vain vuoden?  On lehtileikettä ja videota vaikka miten. Ylen arkistossa netissä on Kiviniemi-pätkiä jo nyt kolmattakymmentä.   Siinä on, mitä näyttää ruudulta joskus 2045.  Että tuommoistakin mummo teki.  Antoi lausuntoja ja kävi aamutelevisiossa.

Ei voi mitään, mutta siinä toisaalta haluaisi olla kärpäsenä katossa. Että millaisin äänenpainoin tuo silloin muistelee kilpakumppaneitaan, ja kun lasten kuullen ei kuitenkaan saa kiroilla.
***
Sitä paitsi nyt ollaan asian ytimessä.   Viikolla tulleen tiedotteen mukaan junien täsmällisyyttä parannetaan uusimalla aikatauluja.

Että siitäs saatte. Mikään ei ole ollut myöhässä. Jos junan lähtöaika ja aikatauluun painettu kellonaika eivät ole täsmänneet, kyseessä on ollut vain painovirhe.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: