Skip to main content

Kun Pekka Pouta puhuu pakkasista, alkaa rengasliikkeissä puhelin soida

20.10.2023Uutiset

Autoja on alkanut pikku hiljaa saapua huoltamolle talvirenkaiden vaihtoon. Autonasentaja Sofia Parviainen irrottaa kesärenkaat tottuneesti.

Nyt kannattaa alkaa varaamaan aikaa talvirenkaiden vaihtoon.
Sääennuste on luvannut yöpakkasten kiristyvän loppuviikon aikana.
– Kun Pekka Pouta avaa suunsa ja sanoo, että etelässä tulee pakkanen ja sataa lunta, meillä puhelin pirisee ja kalenteri täyttyy. Nyt kannattaa jo ruveta varaamaan aikaa renkaiden vaihtoon, sanoo Heidi Parviainen Huoltokorjaamo J. Parviaiselta.

Heidi Parviainen ja perheyrityksen omistaja Jarkko Parviainen kertovat alkuviikosta, että pari iäkkäämpää ihmistä on jo käynyt vaihdattamassa talvirenkaat. Puhelin on alkanut hiljalleen piristä renkaiden vaihtoa tiedustelevien asiakkaiden soittaessa.

Myös Jukka Nummi HJ-Renkailta kertoo, että on maan tapa vaihdattaa talvirenkaat vasta sitten, kun lumi sataa maahan. Se tietää ruuhkia huoltamolle, joten hänkin suosittelee, että autoilijat olisivat hyvissä ajoin liikkeellä.
Tänä vuonna autoilijat ovatkin aloittaneet renkaanvaihdon hieman tavallista aikaisemmin, ehkä juuri pienten yöpakkasten vuoksi. Nummi on vaihtanut ensimmäiset renkaat alkuviikosta.

Heidi Parviainen muistuttaa vielä yhdestä asiasta, joka ihmisiltä yleensä unohtuu tyystin.
– Nyt on viimeinen hetki tarkistaa, ovatko talvirenkaat ajokunnossa.
– Jos renkaat ovat erikoiskokoa, niitä ei välttämättä ole varastossa ja voimme joutua tilaamaan renkaat erikseen, Jarkko ja Heidi Parviainen kertovat.

 

Jaa artikkeli: