Skip to main content

Kun päädyin istumaan huussiin Putinin kanssa – Improssa vain mielikuvitus on rajana

17.10.2023Uutiset

Voi ei, hunaja valuu lattialle! Otso Lapila (vas.), Sisko Kilpeläinen ja Carita Ojala näyttävät, minkälaista improvisaation keinoin esiintyminen on. Siinä tilanteet syntyvät hetkessä, eivät ennalta opeteltuina.

Torstaina päädyin kuljettamaan tuhkapurkissa lepäävän äitini viimeiselle matkalle Amerikkaan bilettämään villisti.

Leikisti. Matkan syy ja seuraus oli osallistuminen Höntsäimproiltaan, jota vetävät Pahat Mahat -improduosta tutut Otso Lapila ja Kimmo Lehto.

Improssa homman juju on esittää kahdestaan tai ryhmässä kohtauksia täysin spontaanisti, mitä vain mieleen ensimmäisenä juolahtaa. Repliikkejä ja kohtauksia ei voi harjoitella ennalta niin kuin näytelmissä yleensä, vaan ne syntyvät vasta hetkessä esityksen kulloistenkin sääntöjen puitteissa.

Leikin sääntönä voi olla vaikka se, että keskustelu on käytävä pelkästään kysymyslausein. Eikä koskaan voi tietää, minkälaisia juonenkäänteitä muut improilijat heittävät ilmoille.

Silloin voi päätyä viemään äitinsä tuhkat viimeisen kerran yökerhoon bailaamaan. Tai muuntautua presidentti Sauli Niinistöksi, joka istuu huussissa Vladimir Putinin kanssa. Tai lentämään avaruusalusta puolikuuron astronautin kanssa. Vain mielikuvitus on rajana.

Minun täytyy vain ihailla improilijoiden nopeita hoksottimia. Mitä muka voi vastata Vladimir Putinille, joka pyytää lisää vessapaperia? Vastausaikaa sekunti.

Lue koko juttu torstaina 19.10. ilmestyvästä Perniönseudun Lehdestä.

Jaa artikkeli: