Skip to main content

Kun kolme sukupolvea läksi ladulle

Iida Varemäki opettaa 2-vuotiasta Neela Saarta hiihtämään Melassuolla.

Iida Varemäki opasti Neela Saarta hiihdon saloihin ihka ensimmäistä kertaa Riitta Varemäen kannustaessa taustalla.

Lumisena käynnistynyt hiihtolomaviikko toi tohinaa myös Perniön liikuntahallille. Pidemmän aikaa jatkuneet lämpöasteet olivat tehneet maasta jo melkein sulan, kun viime viikonloppuinen lumimyräkkä toi talven takaisin myös Perniöön.

Liikuntahallin tietämillä hiihtolatuja ja pulkkamäkeä pääsi myös testaamaan 2-vuotias Neela Saari. Reippaasti eteenpäin sivakoinut taapero oli suksilla elämänsä ensimmäistä kertaa, vaikka tahdista sitä olisi ollut vaikea huomata.

Uutta oppimassa ollut Neela täyttää pian kolme vuotta, kertoo vieressä seissyt ylpeä äiti Iida Varemäki. Oppimista seuraamassa ja kannustamassa oli mukana Neelan äidin lisäksi myös isoäiti Riitta Varemäki.

Lapsen on alkuun helpompi tottua suksiin jaloissaan ilman sauvoja, seurueesta kerrottiin. Tapana on myös ollut, että isovanhemmat opettavat lapsenlapsiaan hiihdon saloihin, Riitta Varemäki paljastaa.

–Näin meillä on toimittu jo kolmessa sukupolvessa.

Iida Varemäen mukaan hiihtämisen opetteluun taaperon kanssa vaaditaan kärsivällisyyttä, hyvä asenne ja hyvät välineet. Pienestä palkinnosta urakan päätteeksi ei myöskään ole haittaa.

Jaa artikkeli: