Skip to main content

Kuinka paljon mahtuu puheluita pieneen uutiseen

Tavoitteiden saavuttaminen elämässä vaatii keskittymistä, tarkkaa harkintaa, selvitystyötä ja ahkeraa työntekoa. Tämän todistivat Perniön lukiossa alumnitilaisuudessa vierailleet opiskelijat, joista jokainen kertoi tarinansa nykyisten opintojensa tai töidensä pariin. Itsekin olin yksi heistä, vaikka lukio-opinnot suoritinkin Helsingissä.

Moni tilaisuudessa esiintynyt alumni oli kulkenut kivisiä teitä päästäkseen siihen pisteeseen, jossa nykyisin seisoi.

Samaa kivistä polkua saa kulkea toisinaan myös lyhyen uutisen kirjoittamisen vuoksi – vaikka toisin voisi luulla. Puhelin ja hakukoneet käyvät usein toimituksessa kuumina, kun paikallislehden toimittajaopiskelija yrittää selvittää vastauksia päivänpolttaviin puheenaiheisiin.

Esimerkkinä mainittakoon, että yhtä ainoaa uutista varten soitin viime viikolla päivän aikana lukuisia puheluita ja lähetin useampaan numeroon lukemattomia tekstiviestejä sekä tietysti sähköpostit päälle. Googlasin, luin, selvitin, tutkin ja imin itseeni tietoa. Parhaimmillani etsin internetin syövereistä pöytäkirjoja, joista voisi salapoliisityöllä löytää edes pienellä präntillä kirjoitetun puhelinnumeron, josta olisin saanut vastauksen neljään kysymykseeni. Varovaisestikin arvioiden neljään kysymykseen vastaaminen tuskin syö kenenkään aikataulusta yli kymmentä minuuttia pois, vaikka vastaukset olisivat leveitä kuin Pohjanmaan pellot.

Minua pyydettiin tämän selvitystyön tiimoilta ottamaan yhteyttä muun muassa esimieheen, kollegaan ja suoraan ulkomaille. Toisinaan puheluuni vastattiin lyhyesti siirtämällä vastuu seuraavalle, toisinaan sain yhteyden tavoittelemaani henkilöön vain viestillä ja muutama yhteydenotto odottaa vielä vastaustaan täysin, tänä päivänäkin.

Kertaalleen sain myös väärän puhelinnumeron, vaikka toisaalta silloin linjani päässä iloisesti vastasi hyväntuulinen asiakaspalvelija. Harmillista, että hän olisi kyllä vastannut kysymyksiini, ellei olisi ollut täysin toisen alan asiantuntija täysin toiselta paikkakunnalta.
Minulla on nyt reilu kuukausi takanani Perniönseudun Lehden toimituksessa ja alan jo uskoa, että mahdollisesti minustakin olisi kestävyysurheilijaksi. Toisinaan tässäkin työssä vaaditaan lukuisia toistoja, paljon harjoitustunteja ja sitkeyttä tuloksiin pääsemiseksi – kuten myös alumnitilaisuuden esiintyjät todistivat.
Oppia ikä kaikki.

Ida Herranen
ida.herranen
@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: