Skip to main content

Korppoon kumkvatit

Tervepä terve.  Toimituksen koillisnurkan viikkokylvöt siunataan tässä seuraavaksi.

***
Sellainenkin tutkimustulos uutisoitiin, että alhainen verensokeri voi  lisätä aggressiivisuutta puolisoa kohtaan.  Johtopäätös  on, että syömällä nokkapokat jäävät tulematta.

Tai sitten kyse on siitä, että tuli vedettyä paistetuista silakoista ja muusista sellainen ähky, ettei yksinkertaisesti jaksa kinata, vaikka mielikin tekisi.

***
Pääsiäinenhän on ruoan aikaa, lehdet pursuavat ohjeita ennen pyhiä.  
Tietysti valmistelujen on oltava järeää luokkaa, jos autenttista on mieli. Esimerkiksi oikein Veikko Huovisen lampaansyöjien tapaan tehdyn rosvopaistin valmistaminen vaatii aikaa ja paperirahaa jo päiviä ennen.  

Ensiksi ostetaan kirjan hengessä Saab, jolla ajetaan riittävän kauas anastamaan sopiva elukka. Tämän jälkeen mennään purkutyömaalle.  Kokemus on osoittanut, että paistikuopan seinämateriaalina vanhat kattotiilet ovat oikein mainioita, mutta kiitoskaupallahan niitäkään nykyään ei saa.  

Päälle päätteeksi  tontin, jolla paistia tehdään, olisi oltava oma.  Kuuleman mukaan ei ole sovun parhaita edistäjiä, jos menee tuntemattomalle tontille, kaivaa sinne paistinuotion paikan, hautaa lampaan muhimaan ja vielä istuu aamusta iltaan rovion ääressä itseään palvaamassa.

Että ei se ihan sillä ole selvä, että paistopussi ja rosmariinipuska kaupasta.  
Monessa ohjeessa mainittua punaviiniä kyllä tarvitaan. Jos ei nuotion alla, niin sen vierellä kumminkin.

***
Luonnontieteellinen keskusmuseo  ja Suomen ympäristökeskus puolestaan julkistivat tutkimuksen, jonka mukaan ilmastonmuutos on saanut aikaan monen lintulajin pesimärajan siirtymisen pohjoisemmaksi.

Samaa voi sanoa kasvimaailman puolelta, Suomessa menestyvät nykyään yllättävät lajit.
Tiistaina näet alkoi tämän Syrjäsen uusi ruokaohjelma televisiosta. Sarjassa on määrä tehdä syötävää suomalaisen saariston aineksista. Heti avausjaksossa väsättiin jälkiruokaa aprikoosista.

***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: