Skip to main content

Kirakan kesäteatteri tarjoili tänä vuonna pienellekin katsojalle elämyksen

Monni (Olli Suominen) on sitä mieltä, että kaupunkiin saapunut Pekka ei ole ollenkaan hyvä uutinen.

Kirakan kesäteatterin vuoden 2021 Pekka Töpöhäntä on koko perheen esitys. Gösta Knutssonin alkuperäisteoksen on suomentanut ja dramatisoinut Anneli Mäkelä. Kirakan version ohjasi Saija-Reetta Kotirinta.

Kirakan kesäteatterissa puitteet elämykselle olivat kohdillaan tänäkin vuonna. Esityksen lavastus, miljöö lampineen, sekä tietysti näyttelijäsuoritukset tarjoilivat yleisölle hauskan esityksen.

Pienelle katsojalle kesäteatteri oli hassu ja jännittävä kokemus. Vaikka lastenohjelmia ja elokuvia olisi teatterissa asti katsottu, on livenä koettu ulkoilmateatteri ihan eri juttu. Kaikista hauskinta antia kuusivuotiaan mukaan Kirakan kesäteatterissa olivat ilkikurinen Monni, sekä tämän ”jälkikissat” Pilli ja Pulla hassuine juttuineen ja huuteluineen. Pekka Töpöhännän puolesta hieman harmiteltiinkin – ilkeä käytös erilaista kissaa kohtaan ei ollut kovin viisasta.

Karjahteluakin esityksessä kuultiin, mikä hieman kummastutti. Todettiin yhdessä, että ulkoilmateatterissa esiintyjän pitää käyttää ääntä niin, että se varmasti kuuluu takarivin katsojille saakka.

Aikuiselle katsojalle Kotirinnan ohjaama versio toi mieleen lapsuuden Pekka Töpöhäntä-tarinat.  Juoksukisakohtaus muistutti VHS-kasetilta lapsena katsotusta elokuvasta. Kirakassa tämän juoksukisakohtauksen rytmitys ja hyvä tilankäyttö ilahduttivat.

Olli Suomisen esittämä Monni oli Kirakassa yhtä ilkeä ja Viljami Törrösen Pekka Töpöhäntä yhtä hyväntahtoinen kuin lapsuuden tarinoissakin. Kirakan kesäteatterin tämän vuoden näyttelijäkaarti teki yhdessä loistosuorituksen. Katsojalle esityksestä välittyi ennen kaikkea energia ja harjoittelun tulos.

26-vuotias helsinkiläinen Sara Nuutinen esiintyi Kirakan kesäteatterissa Arkadian Ullan ja Misse Pampun roolissa. Karismaattinen Nuutinen ansaitsee kiitoksen laulutaidostaan ja äänenkäytöstään. Arto Lindholmin esittämän Pillin energia tuli katsomoon asti. Erityishuomion hymyilyttävästä suorituksesta ansaitsee myös paikallista murretta maukunut Tiina Suokorven Hulda Hulda.

Koko juttu Perkkarin printissä!

Jaa artikkeli: