Skip to main content

Kiitos kaikkien ukrainalaisten puolesta

Maailma perustuu välittäviin ja reagoiviin ihmisiin, jotka ovat aina valmiita auttamaan ja tukemaan muita. Kun tulimme tänne, meillä ei ollut melkein mitään. Otimme vain lapset, tarpeellisimmat tavarat ja asiakirjat. Olimme hämmästyneitä, että ihmiset täällä antoivat meille kaiken mitä tarvitsimme. MLL järjestö ja hyvät ihmiset auttavat meitä koko ajan. Ensin otimme vaatteita, jotka ihmiset toivat kotoaan meille lahjoituksena. Sitten he toivat paljon astioita ja nyt meille tuodaan paljon ruokaa. Kaikki tämä on meille erittäin tärkeää, en tiedä ollenkaan, kuinka eläisimme ilman teidän kaikkien apua.

Tapaamme usein täällä kaduilla asuvia ihmisiä, vaikka emme ymmärrä kieltä, voimme ymmärtää, mitä he haluavat kertoa meille. MLL:n avulla ukrainalaiset naiset ja lapset voivat viettää aikaa kahvilassa. Voimme jutella toisillemme, keskustella asioista ja nauttia makeisista ja juomista. Pienet lapset viettävät aikaa suomalaisten lasten kanssa ja kuulevat aina suomea, jotta he voivat oppia kielen paremmin. Lasten koulu alkoi 4. huhtikuuta, nyt lapsemme pääsevät opettelemaan kieltä ja jatkamaan opintojaan. Tämä on erittäin tärkeää meille äideille, koska haluamme lapsillemme onnellisen tulevaisuuden.

Jokainen teistä on antanut meille palan sielustaan ja tehnyt erittäin hyvän ja korvaamattoman teon auttaessaan meitä. Juuri sinut tapasimme Suomessa, kun jouduimme lähtemään Ukrainasta, koska meidän kotimaassamme on sota. Haluamme vilpittömästi kiittää teitä avustanne. Ette kääntänyt katsettanne pois meistä hädän hetkellä ja käytitte aikaanne ja voimianne auttaaksenne meitä.
Teillä kaikilla auttajilla on ikuisesti meidän kunnioituksemme ja kiitollisuutemme. Toivotamme teille terveyttä, mielenrauhaa ja onnea.

Kiitos paljon ystävämme. Esitämme kiitollisuutemme koko Ukrainan kansan puolesta!

Henkilökohtaisesti haluan vielä esittää kiitoksen Lasse Ojaselle, joka tarjosi meidän perheellemme asunnon ja huolehti oleskelustamme Suomessa heti saapuessamme.
Toivotamme onnea sata kertaa, kuten Ukrainassa on tapana sanoa. Kiitos.

Alina, Karina ja
Lilia Lishchuk
ja kaikki muut
alueella asuvat
ukrainalaiset

Jaa artikkeli: