Skip to main content

Kiire liikenteessä päättyy viimeistään ojaan

Juuso ja Joonas Karimon niksit ovat tutut: pyrypäivänä matkaan kannattaa varata aikaa ja muistaa, että kiire on suhteellista.

Moni perniöläinen aloitti viikkonsa heräämällä aura-auton kolinaan. Matti Hakamäki Oy:llä työskentelevät Juuso ja Joonas Karimo kertoivatkin tuoreeltaan heti maanantaina, että päivä on ollut kiireinen. Heidän työnsarkaansa kuuluvat eteläisen Salon alueella useiden yksityisteiden lisäksi myös kaupungin sekä ELY-keskuksen hallinnoimien teiden ylläpito ja hoito.

–Lumisade ja -tilanne ovat kaikkialla samat. Mekään emme valitettavasti ehdi kaikkialle samaa aikaa, Juuso Karimo summaa.
–Ihanteellinen tilanne olisi se, että lumisade alkaisi illalla ja loppuisi aikaisin yöllä. Näin saisi hoidettua kaiken aamuksi kuntoon, hän jatkaa.
–Monelle auraajalle yö onkin parasta aikaa aurata, kun liikennettäkin on vähiten, Joonas Karimo komppaa.

Lumen pyryttäessä teille muodostaen paikoittain kinoksia ja sohjoa on ajokeli ollut ajoittain jopa vaarallinen. Ainakin Ilmatieteen laitoksen mukaan liikennesää on Varsinais-Suomen alueella huono lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Tämä tarkoittaa, että liikenteen sujuvuus on heikentynyttä ja keskinopeus laskee. Lisäksi onnettomuusriski on kohonnut.

Karimoilla on selkeä neuvo onnettomuuksien välttämiselle pyryttävän lumisateen piinaamilla teillä.
–Maltti. Sitä teillä nyt vaaditaan, Juuso Karimo kertoo.
–Maltti ja oikea tilannenopeus. Aamulla jos herää liian myöhään, voi tuntua siltä että on kiire, mutta kaikki on suhteellista. Kyllä se kiire siellä ojassa viimeistään loppuu, Joonas Karimo summaa.

Jaa artikkeli: