Skip to main content

Kellarin musiikkiaarre

Tervepä terve.  Toimituksen koillislompakon viikkomatti päästetään karkuun tässä seuraavaksi.
***
Noitahan etsitään. Ei velho, mutta säästöjä. Moni kunta tuskailee sen parissa, että ei ne suuret tulot, vaan kun olisi edes jonkinlaiset.  Paljon on lakisääteistä tehtävää, mutta myös niitä kuuluisia arvovalintoja. 

Jonkinmoinen kestoihmetykseni aihe on kansallinen tapa kävellä nokka kiinni ruudussa aina ja kaikkialla.  Viikolla tuli pyörälenkillä vastaan metka kolmikko: yksi työnsi lastenvaunuja, toinen eli noin puolitoistavuotias lapsi istui niissä ja kolmas piti puhelinta vaunujen päällä niin, että lapsella on videoita katsottavana lenkin ajan. Mikäs siinä, jos haluaa että elämä on kuin matka umpivaunussa.  Mutta se tässä kismittää, että kunnissa ahertavien ympäristö- ja kaavoitusihmisten arvostusta moinen nakertaa. Entistä harvemmalle taitaa olla mitään merkitystä sillä mitä rakennetaan ja minne ja onko edes nurmikoita ajettu, jos kerran taikalamppu kourassa on aina kiinnostavampi asia kuin ulkomaailma. 

***
No, kuplansa  kullakin ja paatuneilla Volkkari-miehillä useampi.  Omalla kohdalla synteihin voidaan laskea esimerkiksi jokseenkin perinnetietoinen musiikkimaku.  
Yleisradio joskus palvelee hienosti ja niin myös tiistaina, kun eetteriin pääsi jo toinen osa huoltoasemakasetteja läpi käyvässä ohjelmassa.  

Huoltamokasetit olivat joskus 70-luvulla muotia: hiteistä tehtiin uusia versioita, joissa jäljiteltiin alkuperäistä ja näin saatiin tutut kappaleet levitykseen halvalla.  Lopputulos tietysti oli nykyvinkkelistä hykerryttävän kauhea eikä montaa esiintyjääkään muista enää kukaan, mutta jaksavatpa nuo hyväntuulisesti huvittaa.

Tämä tietysti johti  miettimään, että talon töihin sitä voi joutua huonommallakin verukkeella.  Mieleen tuli kellari ja sinne taltioitu laatikollinen tai parikin C-kasetteja.  Ne on aikanaan taltioitu sillä ajatuksella, että ehkä tulee joskus kuunneltua. Selvää on, että sisällöstä ei ole monenkaan nauhan kohdalla sitten mitään käsitystä. Syyssateen oikein pauhatessa voisi olla oikea aika ottaa selvää. Nauhurikin löytyy. 

Tietysti tämä johtaa siihen, että kellari tulee samalla siivottua, vaan kerranko sitä on kyseenalaisten nautintojen nimissä vähän hikoiltua. 

***
Mitä säästöihin tulee, niin kaupunki on aikaansa edellä.  Venepaikkojen hintoihin mietitään nostoa. Selvää on, että monessa rannassa muualla pitää edelleen maksaa nostosta erikseen. 

***
Tapaus Posti jatkaa kuohuttamistaan.  Tätä kirjoittaessa keskiviikkona otti silmään tieto, jonka mukaan paljon pöyhitty johtaja joutuu jättämään paikkansa.   Isoäitini totesi oikein verkkaisesta menemisestä aikoinaan, että homma kulkee kuin Angelniemen posti.  Tässä tapauksessa voidaan kai ajatella, että kulki myös tämä Jobin posti.

***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: