Skip to main content

Tervepä. Toimituksen koilliskorkeapaineen viikkorintama etenee tässä seuraavaksi.
***
Monen huoli on, että lomalla aika kuluu liian nopeasti, ja loppumetreillä iskee toivottomuus.
Tähän on lääke. Pitää tehdä monen mökin kesäpuuhiin kuuluva toimi eli käymälän tyhjennys, johon toimeen jouduin itsekin hiljakkoin.

Tyhjennyshän on perinteisesti työ, johon saadaan porukkaa lupaamalla, että a) lapioitava tavara itse asiassa ei ole kukkamultaa kummempaa ja b) juomia.

Mutta aika-asiaan. Missään ei aika kulu yhtä hitaasti eikä liike ole yhtä verkkaista kuin tyhjennystään odottavaa hyyskää tai muuta säiliötä lähestyttäessä.  Viimeisiin metreihin matkalla kohteeseen voi mennä tunteja.

Ja yhtä toiveikkaita ilmeitä kuin vessantyhjennysjonossa ei näe missään.  Kaiken lisäksi tyhjennysporukalla on toiveita vain yksi ja yhteinen, nimittäin toive siitä, että jos riittävästi vetkuttelee, tulee trombi, taivaalliset sotajoukot takapihalle, laskimotukos, yllätysvieraita tai joku muu riesa, joka veisi pois edessä olevasta lapiointiurakasta.

Mutta vessahommalla tulee oltua ahkera, venytettyä päivä tosi pitkän tuntuiseksi ja oltua myös muodikas.

Jotkuthan murehtivat sitä, että mökillä pukeudutaan  huonosti.  Vaan huonompihermoinen makintyhjentäjähän verhoaa itsensä perinteen mukaan jätesäkkeihin, ja musta ja väljä vaate toki on aina trendikäs.

***
Iskelmälaulajille myönnettiin taitelijaeläkkeitä.  Eräskin, 60-luvulla uraansa aloitellut mieslaulaja kuuluu myös porukkaan.
Kansaneläkkeestä tässä tapauksessa voidaan varmaan puhua.

***
Erään uutisoidun tutkimuksen mukaan silmienväristä voi päätellä, missä urheilulajissa kukin pärjää.  Esimerkiksi tummasilmäiset pärjäävät nyrkkeilyssä.
Arkijärki kyllä sanoo, että ne, jotka eivät pärjänneet, ovat myös silmä mustana.

***
Pohjoisen soiden oranssi marja ja punainen puutarhamarja on kai onnistuttu risteyttämään.
Vai mitä se tarkoitti, kun tuttu keittiöihminen tuossa totesi jo miettivänsä mansikkahilloja.

***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: