Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koillisuurnan viikkotarkistuslaskennat suoritetaan tässä nyt seuraavaksi.
***
Alkuviikkohan on mennyt vaalitunnelmissa. Eduskuntavaaleina alkanut hässäkkä ehti kehkeytyä joidenkin osalta festi- ja karnevaaleiksikin.

Loppu on kosmetiikkaa eli parin kirjaimen siirtoa sinne tänne. Joidenkin suista kuultiin valitusta valituista ja kohta alkaa selonteko vaalituista.
***
Ja sitten alkavat hallitusneuvottelut.
Ruutulehtiöhän liittyy tulevaisuuden suunnitteluun. Perinne on istua keittiön pöydän äärellä ja tehdä ruutupaperille laskelmia. Joku laskee pennosiaan, joku summailee, paljonko lautaa tarvitaan liiterin rakentamiseen. Joku taas kirjoittaa ruutulehtiöön kauppalistaa ja joku jäähyväiskirjeen. Tehän tiedätte: katosta roikkuva paljas hehkulamppu, ikkunan takana musta yö, pullo pöydänjalan vieressä ja niin edelleen.

On hauska makustella, että entä jos voittajapuolueenkin vetäjä noudattaisi perinteitä ja istuisi lehtiön kanssa alas. Paperille vaan piirtyisi ostoslistan sijaan vaihtoehtoja hallituskumppaneiksi ja näiden tehtävistä. Parin metrin päähän kuuluisi vaimeaa mutinaa ja kynän suhinaa:
– Jos minä työministerin meiltä ja sitten ulkoministerin tuolta keskust…ei, menee vaikeaksi, mutta jos siirrän tämän valtiovarainministerin tästä perussuomalaisilta meille ja annan persuil.. jaa, mutta nyt tuo laatikko jää tyhjäksi. Mitä minä siihen. Pitäisikö kahvia vielä.
Välillä kuuluisi pyyhekumin suhinaa ja välillä lentäisi paperitollo paperikoriin, joka onkin hyvä aina pitää lähellä. Siihen on kätevä myös karistaa kuminmurut. Lopulta, kellon jo ehdittyä seuraavalle vuorokaudelle, olisi kädessä lista, jonka kehtaa ainakin testauttaa kotiväellä aamulla.

No, ehkä tämä ihan näin ei mene, mutta ruutupaperi kuuluu kuvaan jatkossakin. Tuli millainen hallitus vaan, sen tekemisistä kirjoitellaan seuraavat neljä vuotta yleisönosastoihin.
Tehän tiedätte; ruutulehtiö, ikkunan takana tumma yö ja niin edelleen.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: