Skip to main content

Kaupungin kesätöiden hakijamäärät palasivat koronaa edeltävälle tasolle

2.3.20238 maaliskuun, 2023Uutiset

Salon kaupungin tiistaina päättynyt kesätyöpaikkojen haku kiinnosti nuoria edeltäviä vuosia enemmän. Edellisinä koronavuosina hakemuksia on tullut kaupungille keskimäärin 280 kappaletta, mutta tänä vuonna salolaiset nuoret jättivät yhteensä 393 hakemusta määräaikaan mennessä.

Tämän vuoden kesätyöpaikkojen kohderyhmää ovat 2005-2007 syntyneet nuoret, joista ensisijaisesti palkataan 2005 syntyneet. Nuoremmilla ikäryhmillä on mahdollisuus saada kaupungin kesätyöpaikka, mikäli avoimia paikkoja jää ylitse.

Salon kaupungin nuorten palveluohjaaja Mervi Niemi kertoo kuitenkin, että kaupungin kesätyöpaikkojen täyttämisessä tapahtuu tyypillisesti monia muutoksia vielä kevään edetessä. Tämä johtuu siitä, että osalle nuorista aukeaa myös muita kesätyöpaikkoja, jolloin osa heistä luopuu kaupungilta saamastaan kesätyöpaikasta.

Niemi ei osaa veikata varmaksi, mistä roimasti lisääntynyt kiinnostus tänä vuonna johtuu. Syynä voi olla aktiivinen markkinointi, koulukiertue, opinto-ohjaajien apu tai muutaman edellisvuoden poikkeusolosuhteet.

–Pelkkä hakeminenkin on kokemuksena tärkeä, Mervi Niemi kertoo.

Jaa artikkeli: