Skip to main content

Kauniin Melassuon puolesta jälleen

UPT Uudenmaan perustutkimus luki autoissa, jotka olivat heinäkuussa viikon ajan pysäköitynä Melassuolla tienvarteen. Muutamia ihmisiä kulki suolla puuhaten jotain.

Juhannuksen aikaisten lehtitietojen mukaan selvitykset aurinkovoimalan rakentamisen edellytyksistä valmistuvat syksyllä. Odotan suurella mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää.   Mutta kun muistan, mitä kirkkoherra Hukka sanoi kesäkuussa suon vuokraamista koskevassa päätöksessä, en edelleenkään ymmärrä perusteluja.  Suota ei ole kuivattu, vaan sieltä löytyää laajoja alueita, joihin kulkija helposti uppoaa.  Ja puita Melassuolla on vaikka kuinka paljon ja ne ovatkin todella kauniita, hitaasti kasvaneita suomäntyjä, joiden alla kulkijan on hyvä levätä, ihmetellä ja nauttia luonnonrauhasta! Suolla jo olevia polkuja kun parannellaan lähinnä pitkospuita asentamalla (koska upottavia kohtia on), niin parempia polkuja hiljaista kulkemista varten ei ole olemassakaan.

Olen ymmärtänyt, että terveydenhuollon asiantuntijat pitävät monimuotoisen luonnon parissa olemista ja liikkumista terveyden kannalta hyvänä asiana. Meillä on vielä tämä kaunis Melassuo lähellä meitä.  Älkäämme hukatko sitä!

 

Juhani Vuorisalo

Jaa artikkeli: