Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koillispuntarin viikkomittaukset tehdään tässä seuraavaksi.
***
Maakunnassa ajellessa ei voi välttyä näkemästä vaalimainoksia. Ei ole juuri tieosuutta, jonka varrella ei galleriaa olisi.

Näissähän pelataan monenlaisilla eväillä; jollekin riittää pelkkä nimi, joku lisää numeron ja kolmannella on kuvakin. Liikenneturvallisuusihmiset kiittänevät siitä, että pidempiä korulauseita tienvarsimainoksiin ei ole painettu.

Harmillisen vähän näissä käytetään riimejä.  Kannattaisi ehkä, eivät ne välttämättä sen huonompia olisi kuin muutkaan näppäryydet. Helpointa tämä tietysti olisi Lahden,  tai siis Lahen suunnalla, missä tavataan tiputtaa d:t pois keskeltä sanaa. Näin voitaisiin runoilla esimerkiksi ”tässä sulle ehokas, nätti sekä tehokas”.  

Tietysti moinen kuulostaa automainokselta, vaan yhtäläisyyksiä ehdokkaiden ja autojen välillä tietty on muitakin; molempien olisi oltava paitsi puhdikkaita, myös luotettavia, monikäyttöisiä  eikä kovin janoisia.  
***
Ennakkoäänestyshän on tätä luettaessa alkanut.  Yle kertoi kiintoisan uutisen siitä, miten uusia äänestyskoppeja on näitä vaaleja varten tehty.  Uudet ovat hiukan matalampia ja leveämpiä kuin vanhat.  Peruste ei liity kansan leveyden kasvuun vaan siihen, että uudet kopit passaavat myös pyörätuoli-ihmisille aiempia paremmin. Hienoahan sellainen.

Noin muuten on ehdokkaiden kannalta toivottava, että kehenkään ei nyt iske kevätflussa. Sellaisen johdostahan  on moni  menettänyt äänensä.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: