Skip to main content

Tervepä terve.  Toimituksen lounaistutkan viikkosäde kohdistetaan tässä seuraavaksi.

***
Malesiassa kadonnut lentokone puhuttaa ihmisiä.

Monihan harmittelee sitä, miten meitä seurataan.   Kaikki kuulemma tiedetään:  Osuuskaupan systeemi tietää mielijuustoni ja Googlen sedät sen, mitä netistä katson. Jos ajatus autojen seurannasta toteutuu, tietää Jorma Ollila, mitä kautta ajan kauppaan juustoa ostamaan.

Mutta on tämä hullua:  monen tutkan piirissä lentelevä 200-metrinen alumiiniputki ihmisineen  voi kadota, mutta samaan aikaan toisaalla joku muka voi olla jyvällä viisi metriä pitkän autoni sijainnista  ja  siitä, mitä takakontissa olevassa kauppakassissa on.   

Tällä  logiikalla yksikään silmälasikotelo ei koskaan häviäisi, mutta sen sijaan kotitaloa pitäisi etsiä päiväkaupalla.
Ei sillä, ettei joku etsisikin. Usein putki liittyy tähän asiaan, yleensä tosin 200-metrisen sijasta muutaman päivän kestänyt.

***
Ja roska-asiaa riittää.  Ainakaan ei ole ihme, jos kartonkitavaraa kuten maitopurkkeja kertyy.  Ison marketin maitohyllyllähän on tulla ähky. Ensiksi on yrityksen a rasvattomat, kevyet, täysrasvaiset, välirasvaiset ja muut maidot, samat isommissa purkeissa ja sen perään on eri maitojuomia,  joista on poistettu milloin mitäkin. Useimmiten maku.  

Juuri, kun kuluttaja luulee päässeensä piimiin asti, alkaa sarja alusta, tällä kertaa valmistajana yritys b.   

Tutkittuja asioitahan nämä ovat, joka pöntölle on kai  ostaja.  Mutta etenkin maitojuomat ihmetyttävät;  kova  on halu juoda jotain valkoista ja makeaa,  jos sitä on saatava vaikka soijasta puserrettuna.  

Kotitaloustunnit tämä ainakin pistää uusiksi. Kysymykseen siitä, mistä maito tulee, voi perustellusti vastata lehmän sijasta kohta myös niittokoneen.
***

Kotikeittiön kuulumiset tällä viikolla on lyhyesti lueteltu. Leivontaosastolla aikaansaatiin ihme: sämpylät olivat mennä pipariksi.
Keittiömme vuotovesiä on täten turha pelätä, kyseessä ei ole pumper-nikkelikaivos.
***

Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: